Haberler

İpsalalı Kadınlar Topraksız Ortamda Domates Yetiştirecek

Edirne'nin İpsala İlçesi Halk Eğitim Merkezi'nce Açılan Seracılık Kursunda Katılan 12 Kadın, Topraksız Ortamda Sebze Yetiştirmeyi Öğreniyor

Edirne'nin İpsala ilçesi Halk Eğitim Merkezi'nce açılan seracılık kursunda katılan 12 kadın, topraksız ortamda sebze yetiştirmeyi öğreniyor.

Kurs öğretmeni Ziraat Mühendisi Funda Ören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa 12 kadının katıldığını ve iki günü teorik, 3 günü pratik olmak üzere haftada 5 gün süren kursun yaklaşık 2 ay devam edeceğini belirtti.

Eğitimlerini Kumdere köyü yolu üzerindeki bir serada verdiklerini anlatan Ören, seracılık sektöründe ara eleman sıkıntısı olduğu için kursu başarıyla tamamlayan kadınların rahatlıkla iş bulacaklarına inandığını belirtti.

Kursiyerlerden Seher Tekin ise, topraksız ortamda sebze yetiştirerek, hiç bilmedikleri bir alanda eğitim aldıkları için mutlu olduğunu ifade ederek, 'ilk başlarda bu konuda bilgimiz yoktu, ama önce teorik olarak bilgilendirildik ve şimdi uygulamalı olarak bu işi görüyoruz. Cam seracılık ve topraksız tarımın ne kadar hassas bir iş olduğunu burada öğrendik. Seraya girmeden önce ellerimizi ve ayaklarımızı dezenfekte ediyoruz. Hem sağlıklı hem güvenilir ürün elde ediyoruz' diye konuştu.

(AL-BAR-SAR-MSE) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title