Haberler

İpsala'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 89'ncu Yıl Dönümü Törenlerle Kutlandı

Edirne'nin İpsala ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'ncu yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Edirne'nin İpsala ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'ncu yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

İpsala'nın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı, İpsala Şehitliğinde tören düzenlendi. Törenin ardından Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Rauf Öztürk ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, Garnizon Komutanı Rauf Öztürk ve Belediye Başkanı Mehmet Karagöz halkın bayramını kutladı.

Temsili milis kuvvetlerinin şehre girişinin canlandırıldığı törende, Milis Kuvvetleri komutanı Zafer Doğan, Sevr Haritasını yırtarak, Hürriyet kızının göğsünde bulunan Türk Bayrağını İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz'e verdi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz törende yaptığı konuşmada, İpsala'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü törenlerinde bulunmanın sevinci içinde olduklarını belirtti.

20 Kasım'ın ilçe için önemli ve anlamlı bir gün olduğunu vurgulayan Karagöz, şöyle devam etti:

"Bir kurtuluş gününün yıl dönümünde yıllar önceyi hatırlamak ve bugünü değerlendirmek ulusal kurtuluş savaşının bizler için ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Kaybedilmiş bir savaşın bitkinliği ve bezginliği milyonlarca şehit ve yaralıların bıraktığı acılar, madden tükenmiş bir ekonomi, moral olarakçökmüş ve dağılmış bir ordu, İstanbul'da gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bir hükümet. Aydınlar ümitsizlik içinde, kurtuluşu bir büyük devletin himayesine sığınmakta buluyorlar. İşte gerçek tablo bu. Bu tablodan Mustafa Kemal isimli bir büyük insan çıkıyor. Umutsuzluktan umut yaratıyor. Halkıyla birlikte yurdu düşman işgalinden kurtarıyor. Bağımsızlık ve özgürlük tutkumuz 1919'la başlayıp, ulusal kurtuluş zaferiyle destanlaşan sürenin sonunda laik Cumhuriyetle bayraklaştı. Sevgili İpsalalılar, çocuklar, gençler, Atatürk olmasaydı İpsala olmazdı. Olsa da böyle olmazdı. İşte tarih nereden nereye geldik. Teokrasiden, mutlak monarşiden demokrasiye, ümmetten ulusa, karanlıktan, aydınlığa, geri kalmışlıktan uygarlığa ve giderek çağdaşlığa.."

İpsala'nın düşman işgalinden kurtulması nedeniyle okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Serhat İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ve halk oyunları ile devam eden tören resmigeçit ile sona erdi. Kurtuluş törenin ardından İpsala Belediyesi tarafından vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title