Haberler

İpsala'da Roman Gecesi Düzenlendi

Edirne'nin İpsala İlçesinde Roman Dayanışma Gecesi Düzenlendi

Edirne'nin İpsala ilçesinde Roman Dayanışma gecesi düzenlendi.

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, DSİ 14. Şube Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde İpsala Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen gecede bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Bu gecenin en önemli özelliğinin İpsala Roman Konutlarının inşaatına başlanması olduğunu ifade eden Budak, 'Bugün şantiye alanını ziyaret ettik, çalışmaları gördük. Özellikle Roman vatandaşlarımız tek göz odada çocuklarıyla beraber kaldıklarını ve bu konutların yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını bizzat bize söylediler' dedi.

İpsala'da 192 konutluk projenin inşaatlarının bir ay önce başladığını ve Roman vatandaşların bunların bitmesini dört gözle beklediğini ifade eden Budak, şöyle devam etti:

'Konutları bir yıl içinde teslim edeceğiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği Roman vatandaşlarımıza konut yapımı ilk önce Edirne'den başladı. Geçtiğimiz hafta da Türkiye'nin tüm Roman dernekleri temsilcileri Başbakanımızı Ankara'da ziyaret etti. Roman vatandaşlarımızın barınma sorunlarının yanında eğitim, sağlık, sosyal yardım ve istihdama yönelik konularında desteklerimiz sürecek.

Ayrıca geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülen kanun maddesinde bulunan 'Çingene' kelimesi yasadan tamamen kaldırıldı. AK Parti döneminde Roman vatandaşlarımız, tüm vatandaşlarımız gibi birinci sınıf vatandaş olmuştur.'

Gecede, İpsalalı Roman gençlerden oluşan dans grubunun gösterisi ilgiyle izlenirken, Milletvekili Necdet Budak da gençlerle oyun oynadı.

Geceye, Necdet Budak'ın yanı sıra İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, İl Genel Meclis Üyesi Ali Soydan, Edirne Roman Derneği Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy, belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. (AL-RC-ARD) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title