Haberler

İpragaz Cup İzmir'de Start Alacak

Safari Motorsport Tarafından İpragaz'ın Sponsorluğunda Düzenlenecek İpragaz Cup, Türkiye Pist Şampiyonası İlk Ayağı ile Aynı Gün İzmir'de Başlayacak.

Safari Motorsport tarafından İpragaz'ın sponsorluğunda düzenlenecek İpragaz Cup, Türkiye Pist Şampiyonası ilk ayağı ile aynı gün İzmir'de başlayacak.

İpragaz Cup pilotları 26-27 Mayıs'ta Pınarbaşı İzmir Yarış Pisti'nde ilk kez yarışseverlerin karşısına çıkacak. İpragaz Cup serisinde M. Ali Baldaner, Can Coker, Cenk Ceyişakar, Cem Kent, Rıfat Sarıcaoğlu, Ekrem Vardar, Onur Tavşancıl, Liri Evren İçli, Celal Kalkavan, Kerem Güven, Turan Mutlu, Artuğ Aysal, Ömer Erdem ve Kağan Kurtuluş mücadele edecek.

İpragaz Cup'ı düzenleyen Safari Motorsport'un Direktörü Hakan Dinç, 2006'da Honda Type-R'larla düzenledikleri İpragaz Cup'ın başarısının ardından 2007'de sponsorları İpragaz ile Türkiye ve dünyada bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Dinç, Türkiye ve dünya pistleri ilk defa bir tek marka kupasında 320 beygir gücünde 15 adet Mitsubishi Evo9'un kıran kırana mücadelesine sahne olacağını belirterek şöyle konuştu: "Bu anlamda 2007 İpragaz Cup, Türkiye'de otomobil sporlarının ulaştığı

son nokta olacak. Böylesine özel bir organizasyonu İpragaz Energy Team'in bir parçası olarak gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Yarışta iyi strateji yapan, iyi planlama yapan pilot, hiç yarış kazanamamış olsa bile seri sonunda şampiyon olabilecek."

İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper ise, motorsporlarına yaptıkları yatırımların kendilerine takım ruhu olarak geri döndüğünü, bunun da çok önemli bir kazanım olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İki yıldan bu yana yürüttüğümüz projeler ve bu spora verdiğimiz destekle motorsporlarının gelişmesinde önemli bir rol oynadık. İpragaz'ın en iyiyi yapma, ilkleri gerçekleştirme gibi bir geleneği ve bu geleneği sürdürme yolunda hedefleri var. Bu geleneğimizi motorsporlarında da devam ettiriyoruz. Bu düzenlediğimiz

İpragaz Rallisi'nde görüldüğü gibi, ilk ayağını 26-27 Mayıs tarihlerinde yeni araçlarımızla yapacağımız İpragaz Cup organizasyonuyla pistlerde de görülebilecektir."

İpragaz'ın motorsporlarına verdiği desteğin artarak devam ettiğine dikkat çeken Şiper, sözlerine şöyle devam etti: "İpragaz, tüm Türkiye'ye enerji sağlayan bir firma. Benzer bir şekilde motorsporlarının tüm alanlarına da enerjimizi aktarmak istedik. Ralli, off-road, Türkiye Pist Şampiyonası, İpragaz Cup. Bunlarla da yetinmedik, nasıl enerji sektörünün geleceğine yatırım yapıyorsak, motorsporlarının geleceği olan gençlere de yöneldik. Son olarak ralli pilotu Yağız Avcı'yı da Energy Team bünyesine aldık."

(İY-İY-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title