Haberler

İpeksaray Alışveriş Merkezi'nde Yönetim Değişikliği

Kayseri'nin Önemli Alışveriş Merkezlerinden İpeksaray Mobilya A.ş.'de Yönetim Değişti.

Kayseri'nin önemli alışveriş merkezlerinden İpeksaray Mobilya A.Ş.'de yönetim değişti.

İpek Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, düzenlediği basın toplantısında, alışveriş merkezinin daha önce yönetimini üstlenen RV Perakendecilik ile bir ilişkilerinin kalmadığını ve alışveriş merkezinin kendileri tarafından yönetileceğini söyledi. Eski yönetimle bazı konularda anlaşamadıkları için ilişkilerini kestiklerini belirten Arslan, "Kamuoyunda yanlış bir anlaşılma olduğunu tespit ettik. Gerek Çinkur'da gerekse İpeksaray'da neler yapıyoruz bunları açıklayacağız. Biz İpeksaray'ı profesyonel anlamda yürütmek için RV isimli şirketle anlaşmıştık. Buranın yönetimini ve yapılanmasını bu firma düzenledi. Ama daha sonraki dönemde çalışmalarını kaliteli bulmadığımız ve bize karşı sorumluluklarını yerine getirmedikleri için önce ihtar sonra iyileştirme çalışmaları yaptık. Ama netice alamadık. Çok fazla zorlayınca da sözleşmede belirtilen şartlar gereği mal sahibi olarak olaya el koyduk. Yanlış anlaşılmalardan bir tanesi de alışveriş merkezindeki kulelerle ilgili. Birini Avva kampüs olarak daha önce kiraya vermiştik. İki kulemiz daha var. Bu iki kulemizi de hastane ve otel olarak değerlendirmek istiyoruz. Kamuoyunda ise İpeksaray Alışveriş Merkezi'nin tamamı hastane olacakmış gibi bir izlenim oluşmuş. Böyle bir şey yok. Bizim bahsettiğimiz konu sadece kulelerle ilgili. Alışveriş merkezimizde 75 mağaza, çocuk oyun merkezleri, kafeler ve otoparklar hizmet vermektedir. Burasının daha nezih ve daha canlı hale getirilmesi için yeniden yapılanmaya gidiyoruz" dedi.

Türkiye'nin tek çinko üreten fabrikası olan Çinkur ile ilgili bilgiler de veren Arslan, fabrikayı revize ederek ayağa kaldırdıklarını söyledi. Arslan, "Önümüzdeki yıl tam kapasiteli çalışmak için planlarımız yapıldı. Ürünümüzün tamamını ihraç edeceğiz. Maalesef kamuoyunda da Çinkur ile ilgili çevre koşullarına uyulmadığı yönünde asılsız söylentiler duyuyoruz. Bundan rant elde etmek isteyen çevreler var. Bunları net olarak göremiyoruz, ama telefon aracılığıyla asılsız ihbarlar yapılıyor. Çinkur ile ilgili herkesin hassasiyet göstermesi lazım. Çinkur, Türkiye için bir kıvanç unsuru. Çünkü geçen yıl 27 milyon ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl içinse 80-100 milyon dolarlık bir ihracat yapmayı hedefliyoruz. Halkımızın asılsız söylentilere itibar etmemesini istiyoruz. Asılsız söylentiler çalışma şevkimizi kırıyor" diye konuştu.

(SEK-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title