Haberler

İpek Şenoğlu, Açıklamalarda Bulundu

Milli Tenisçi İpek Şenoğlu, 2006 Yılında Tekler ve Çiftlerde Dünya Sıralamasında Hedeflediği Noktaya Ulaştığını Belirterek, "2007 Yılında da Birkaç Basamak Daha Yukarı Çıkıp Tekrar Grand Slam Serilerinde Oynayabilecek Sıralamaya Ulaşmak İstiyorum" Dedi.

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, 2006 yılında tekler ve çiftlerde dünya sıralamasında hedeflediği noktaya ulaştığını belirterek, "2007 yılında da birkaç basamak daha yukarı çıkıp tekrar grand slam serilerinde oynayabilecek sıralamaya ulaşmak istiyorum" dedi.

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, ajansspor.com adlı internet sitesine açıklamalarda bulundu.

2006 yılının kendisi için çok iyi geçtiğini ifade eden Şenoğlu, "Şu an dünya sıralamasında teklerde 550, çitlerde ise 220 numarayım. Hedeflediğim noktaya geldim. Hedefim teklerde ilk 600 çiftlerde 250'ye girmekti. Açıkçası daha da iyisini yaptım" dedi.

2007 yılında bunu birkaç basamak yukarı çıkarıp tekrar grand slam serilerinde oynayabilecek sıralamaya gelmek istediğini anlatan Şenoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun için de çiftlerde dünyada ilk 100'e girmem gerekiyor. Benim için şu an çiftlerde grand slam oynamak daha yakın plandaki amaç. 2008 yılında ise teklerde grand slam oynamayı hedefliyorum. Ben uçuk hedefler koymayı değil ulaşabileceğim hedefler koymayı seviyorum. Çünkü kendimle barışık bir insan olduğum için kimseyi kandırmak zorunda değilim."

Tenisi seçmesinde ailesinin önemli rol oynadığını söyleyen Şenoğlu, tenis ortamında büyüdüğünü belirterek "Babam Eskişehir'de tenis kulübünün başkanıydı. Anne ve babamın tenis oynaması, tenisin hayatıma girmesinde rol oynadı. Ama bunun dışında tenis sporunu karakterime daha uygun olduğu için tercih ettim. Açıkçası takım sporlarında, başarısızlıklar ve başarılarda bir kişi sorumlu olmuyor, takım olarak sorumlu oluyorsun, yükü daha az. Ben biraz daha sorumluluğu bende olan bir spor dalı seçmek istedim. Bireysel bir spor seçmem gerekiyordu. Ben biraz hırslı biriyim, yaptığım işi tam yapmak istiyorum. Takım sporlarında bunu yapamıyorsunuz çünkü takımdaki başka biri bunu bozabiliyor. Başarımı ailemin desteğine borçluyum. Bu konuda çok şanslıyım."

TÜRKİYE'DE TENİS SPORUNA VERİLEN ÖNEM GİDEREK ARTIYOR

Türkiye'deki şartlar dolayısıyla hiç yürünmemiş bir yolda yürümenin farklı sorumlulukları olduğunu anlatan İpek Şenoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sadece bir tenisçi olarak değil, bir abla olarak bir Türk kadını olarak değişik alanlarda sorumluluklarım var. Dolayısıyla İpek Şenoğlu'na yakışır bir şekilde tenisçi olmak, İpek Şenoğlu'na yakışır bir şekilde abla olmak, İpek Şenoğlu'na yakışır bir şekilde kadın olmak, bunların hepsinin benim Türkiye'ye katabileceğim şeyler olduğu için uğraş halindeyim. Evim huzur bulduğum tek yer, ailem ve evim. Kendi evimde yaşıyorum şu an ama o kadar çok vaktim seyahat ederek geçiyor ki evde sadece uyuyabiliyorum. Sürekli turnuva ve organizasyonlar içinde yaşıyorum"

Türkiye'de insanların tenisin bir pasta olduğunun farkına vardıklarını belirten İpek Şenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tenise giderek daha fazla önem veriliyor. İnsanlar tenisin Türkiye'de bir pasta olduğunun farkına vardılar ve bir dilim alma çabasındalar. Yani orada bir para, bir şöhret, bir başarı, adını ne koyarsanız koyun birşeyler olduğunun farkına vardılar. Bugün İpek Şenoğlu örnek alınacak bir konumda, insanlar bunu gördü belki de beni örnek aldılar, bu benim için gurur verici bir olay."

Şenoğlu, Türkiye'nin dünya tenisinde daha iyi yerlere gelmesi için daha çok sporcu yetiştirmesi gerektiğini, bu sporcuların aralarında rekabet etmeleri gerektiğini söyledi.

Sporcuları biraz daha emek vererek yetiştirmek gerektiğini belirten İpek Şenoğlu, şöyle konuştu: "Sporcuları yetiştirmemiz lazım, eğitimlerine önem vermek lazım. Sadece teniste değil çoğu spor dallarında olimpiyat şampiyonu olmuş sporcularımız bile kendilerini nasıl ifade edeceklerini bilmiyor. Türkiye'yi şu anda mesela İngiltere ile kıyaslamak çok yanlış olur çünkü alt yapılar çok farklı. Mesela ben tenisi bıraktıktan sonra tenis akedemileri açmayı düşünüyorum, buradan çıkan sporcuların alt yapıları daha sağlam olacak."

(İY-İY-HO-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title