Haberler

    İpad Pro'da Quantum Dot Kullanılabilir

    Büyük ekranlı iPad için dedikodu çarkları son hızla dönüyor.

    Hasan Uğur Nayır - -

    iPhone 6'nın tanıtılmasına yakın zaman bir kalırken, sızıntılar ve iddialar artmaya başladı. Bu gelişmeler sadece iPhone 6'yı değil, diğer iOS cihazları da kapsıyor. Bunlardan biri de Apple efsanelerinden biri kabul edilen 12.9 inç'lik iPad veya diğer adıyla iPad Pro. Son haftada dev tablet için 2 farklı rapor yayınlandı. Biri Çin medyasında yer alırken, diğeri ise Bloommberg'ten geldi. Birbirleriyle de uyumlu raporlar. Kısaca iPad Pro'nun geliştirildiğini ve 2015'te çıkacağını içeriyorlar.


    Şimdi elde yeni bir gelişme aslında yeni bir rapor var. Çinli isimsiz sanayi kaynağına göre iPad Pro'da Apple Quantum Dot ekran teknolojisini kullanacak. Renk çeşitliliği ön planda olan Quatum Dot'un asıl avantajı ise mobil cihazlar için uzun pil ömrü sağlaması. Kaynak çıkış tarihi olarak da 2015 yılını gösteriyor. Çıkış tarihi eski iddialarla uyumlu.


    Quantum Dot birkaç kere daha gündeme gelmişti. iPhone 6'da ve yeni iPad'lerde kullanılacağı söylenmişti. Hatta Samsung'la LG'nin de Quantum Dot'a geçiş yapmak istediği başka bir raporda ileri sürüldü. Bu ekran teknolojisi şu anda Amazon Kindle Fire HDX 7'te yer alıyor. DisplaySearch ve bazı teknoloji araştırma geliştirme şirketlerine göre şu anda en başarılı ekran teknolojisi.



    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Çin Halk Cumhuriyeti Hasan Uğur Apple İpad Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title