Haberler

İp'den, Hard Disklerin Yakıldığı İddialarına Yalanlama

İp Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Parti Genel Sekreteri Nusret Senem'in Avukatlık Bürosunda 6 Bilgisayarın Yakıldığı İddialarını Yalanlayarak, "Arama Sırasında Senem Evinde veya Bürosunda Değil İp Genel Merkezi'ndeydi.

İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Parti Genel Sekreteri Nusret Senem'in avukatlık bürosunda 6 bilgisayar hard diskinin yakıldığı iddialarını yalanladı. Arama sırasında Senem'in İP Genel Merkezi'nde olduğunu söyleyen Cengiz, "Onlarca gazeteci bunun tanığıdır. Soruşturmada görev alan ve aramalarda bulunan emniyet görevlilerini, tertip uygulayarak planlamak suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikayet ediyoruz" dedi.

İP Genel Başkan Yardımcısı Cengiz, Ergenekon soruşturması kapsamında önceki gün gözaltına alınan Nusret Senem'in avukatlık bürosunda yapılan arama öncesi, 6 bilgisayar hard diskinin yakıldığı iddialarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Senem'in 25 Mart'ta İP Genel Merkezi'nden, onlarca televizyon kamerası ve gazetecinin önünde gözaltına alındığını belirten Cengiz, "Arama sırasında Nusret Senem evinde veya bürosunda değil, genel merkezdedir. Buna basın mensupları ve onu gözaltına almak için bina önünde bekleyen polis ekibi de tanıktır" dedi.

Senem'in bürosuna giden arama ekibinin, haberleri olmaksızın, büronun kapısını çilingire açtırarak aramaya başladıklarını kaydeden Cengiz, Senem'in avukatı olarak kendisinin de aramaya katıldığını belirtti. Büroda bulunan bilgisayar sayısının 4 olduğunu söyleyen Cengiz, bunlardan birinin Senem'e, diğerlerinin ise büroyu birlikte paylaştıkları oğlu Yakup Senem'in sahibi olduğu Ebci Tasarım Şirketi'ne ait olduğunu kaydetti. Cengiz şöyle konuştu:

"Aramada hazır bulunan Ankara Barosu temsilcileri, aranan yerin avukatlık bürosu olduğunu, Avukatlık Kanunu ve Ceza Usul Yasası'nın ilgili hükümleri uyarınca bilgisayarlara el konulamayacağını ancak içindeki kayıtların kopyalanarak tutanakla alınabileceğini ve bunların da ancak hakim tarafından incelenebileceğini belirtmişlerdir. Tutanağa geçirilen bu talep üzerine el konulan bilgisayarlardaki kayıtlar, teknik cihazlarla kopyalanarak birer sureti bana tutanakla teslim edilmiştir. Bütün bu hususlar aramada hazır bulunan Cumhuriyet Savcısı, baro temsilcileri ve aramayı yapan Emniyet görevlilerince tutulan 4 sayfalık tutanakta belirtilmiştir. Gerçek budur. Haberlerde yer aldığının aksine zaten arama sırasında orada bulunmayan Senem'in bürosundaki bilgisayarların hard disklerini yakmaya çalışırken bunun polisçe engellenmesi tamamen uydurmadır. Bu uydurma haberler soruşturmanın nasıl ve hangi yöntemlerle yönlendirildiğini ve yönetildiğini göstermektedir."

Cengiz, soruşturmada görev alan ve aramalarda bulunan emniyet görevlilerini, tertip uygulayarak planlamak suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikayet edeceklerini de belirtti. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title