Haberler

İntihara Kalkışan Adamı Öğretmen Kurtardı

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde 33 yaşındaki Birtan Yılmaz, intihar etmek amacıyla üst geçide çıktı.

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde 33 yaşındaki Birtan Yılmaz, intihar etmek amacıyla üst geçide çıktı. Bu sırada yakındaki 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törene katılan öğretmen Aziz Bingöl, arkasından yaklaştığı Yılmaz'ı kendisine çekerek kurtardı.

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında Aydın- İzmir karayolu İncirliova Şehit Asteğmen Süleyman Çamlıca Bulvarı'nda meydana geldi. Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan ve uzun süredir ailevi sorunları olduğu ileri sürülen Birtan Yılmaz, yanına 9 yaşındaki kızı H.Y.'yi de alarak intihar etmek amacıyla üst geçite çıktı. Burada, yön tabelasının üzerine çıkan Yılmaz, "Savcı Bey gelecek. Uzun süredir sakin davranmaya çalıştım. Hakkım aranmıyor benim. Ben vurayım, gelsin şikayetçi olsun, atın cezaevine. Adalet mi bu? Ben bu Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuğuyum" diye bağırarak kendisini aşağıya atacağını söyledi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Polis, Yılmaz'ı intihardan vazgeçmesi için ikna etmeye çalışırken, bu sırada Cumhuriyet Meydanı'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğrencileri ile çelenk sunma programına katılan İncirliova Spor Lisesi öğretmenlerinden Aziz Bingöl, olayı görüp, diğer taraftan üst geçide çıktı. Bingöl, sessizce arkasından yaklaştığı Yılmaz'ı polislerle konuşurken tutup üst geçide çekti.

Gözaltına alınan Yılmaz, ifadesi olınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayı şaşkınlıkla izleyen öğrencileri ise öğretmenlerini duyarlı davranışından dolayı uzunu süre alkışladı.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İncirliova Bingöl İzmir Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title