Haberler

İnternetten Artık 2 Dakikada Dava Açılabiliyor

Adana Barosu Avukatlarından Muammer Yılancıoğlu, Adalet Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarca Yürütülen Faaliyetlerin ve Yargı Sistemiyle İlgili İşlevlerin Bilgisayar Yardımıyla Otomasyona Geçirildiği Ulusal Yargı Ağı Projesi (Uyap) Kapsamında İnternet Üzerinden Dava Açtı.

Adana Barosu avukatlarından Muammer Yılancıoğlu, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarca yürütülen faaliyetlerin ve yargı sistemiyle ilgili işlevlerin bilgisayar yardımıyla otomasyona geçirildiği Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında internet üzerinden dava açtı.

Avukat Muammer Yılancıoğlu, Adana İş Mahkemesi'ne internet üzerinden dava açarak, Türk hukuk sisteminde hem bir ilke imza attığını hem de tarihe geçtiğini söyledi. Avukatların dava açmak için artık sıra beklemesine gerek olmadığını belirten Yılancıoğlu, internet üzerinden UYAP'a 2 dakika ayrılarak dava açılabildiğini kaydetti. Yılancıoğlu, e-dava evraklarının internetten sonra bir de mahkemeye sunulması gerektiğini, bu sorunun ise kısa sürede çözümleneceğini düşündüğünü ifade etti.

Adana Barosu Başkanı Avukat İbrahim Gazioğlu ise, e-dava açmanın sadece hukuk mahkemelerinde mümkün olduğunu kaydederek, projenin 2008 yılı sonuna kadar diğer mahkemelerde de hayata geçirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Mesai saatleri içerisinde e-dava açmanın mümkün olduğunu vurgulayan Gazioğlu, "E-dava açmak için avukat olmak gerekiyor. Avukatlara özel olarak verilen kimlik belgesi ile elektronik sertifika, yani e-imza ve dava harcının mahkemeye yatırılması için de Akbank'ta bir hesap açılması şart" dedi.

(AB-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title