Haberler

İnternette Güvenlik Kampanyası

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığınca, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Microsoft ve Unıcef'in Desteğiyle 'İnternette Güvenlik' Kampanyası Başlatıldı.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığınca, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Microsoft ve UNICEF'in desteğiyle ''İnternette Güvenlik'' kampanyası başlatıldı.

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, kampanyanın tanıtımı için Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen basın toplantısında, amaçlarının internet güvenliği konusunda aileleri bilinçlendirmek ve konuya ilişkin farkındalığı artırmak olduğunu söyledi.

İnternetin gençliği çeşitli fırsatlar ve bilgilerle buluşturduğu gibi yeni sorunlar, suç türleri ve tehlikelerle de karşı karşıya getirdiğine dikkati çeken Çubukçu, ''Çocukların interneti doğru kullanması konusunda endişelenen ailelerin, interneti yasaklamaları doğru bir yaklaşım değildir. Ama interneti doğru ve bilinçli bir biçimde kullanarak, zararlı yönlerinden korunmak mümkündür'' dedi.

''İnternet Ortamında Yayın Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Kanunu'' çalışmasının TBMM'nin gündeminde olduğunu hatırlatan Çubukçu, internetin zararlı etkilerinden çocukların korunması için devlet, aileler, sivil toplum örgütleri, internet servis sağlayıcıları ve medyanın da ortak çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Çubukçu, İçişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler doğrultusunda güvenli internet kullanımı sağlayan internet salonlarına, ''çocuk dostu-güvenli internet'' yazılı logoların asılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title