Haberler

İnternet Salonu Sahiplerine Bilgilendirme Toplantısı

İzmir Kahveciler Esnaf Odası, nisan ayında Resmi Gazete’de yayımlanan "İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları" yönetmeliği hakkında, internet salonu sahibi üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İzmir Kahveciler Esnaf Odası, nisan ayında Resmi Gazete'de yayımlanan "İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları" yönetmeliği hakkında, internet salonu sahibi üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İnternet salonu işleten üyelerine açıklamalarda bulunan İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, internet salonu işletmeciliğini çağın mesleği olarak değerlendirdi. İnsanlığın en büyük buluşlarından olan internetin doğru kullanılmadığı takdirde, özellikle çocuklar için tehlikeli bir araç olabileceğine dikkat çeken Kırdı, "İnternet salonu işleten üyelerimiz önemli bir sorumluluğu da üstleniyorlar. Bizim görevimiz onların hak ve menfaatlerini sağlarken toplumsal çıkarları da gözetmek. Bu nedenle her gelişmede bilgilendirme toplantıları düzenleyerek onları aydınlatıyor, ileride mağdur durumda kalmalarını önlemek için çaba gösteriyor ve aynı zamanda da üzerlerine düşen görevleri ve sosyal sorumluluklarının gereklerini hatırlatıyoruz" dedi.

Kamera zorunluluğu

Çıkarılan her yeni yönetmeliğin, toplumun ve esnafın hak ve menfaatlerini düşünülerek çıkarılması gerektiğinin altını çizen İsmail Hakkı Kırdı, "Yayınlanan yeni yönetmeliğe getirilen en önemli konuların başında, internet salonlarına kamera konulması zorunlu hale gelmiştir. Güvenlik amacıyla işyerlerinin giriş ve çıkışlarını görecek şekilde en az 3 mega piksel yüksek çözünürlüklü ve gece görüşlü kamera kayıt sistemi kurulacak. Bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtlar 90 gün süreyle saklanacak ve yetkili makamlar haricindeki kişi ve kuruluşlara verilemeyecek" diye konuştu.

"Sorunları birlik olursak aşabiliriz"

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Metin Baltaoğlu ve Diyarbakır İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Albayrak da katıldı. İstanbul İnternet Kafeciler Esnaf Odası Başkanı Metin Baltaoğlu ise internet salonu işletme sahipleri olarak büyük sorunlar yaşadıklarının altını çizerek "Bu sorunlarımızı tek başımıza değil ancak toplu bir şekilde birlik olarak aşabiliriz. Bizler güvenilir insanlarız, devletimizin de internet salonu işletmecilerine sahip çıkmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title