Haberler

İnternet Oscarları Bowıe, Ebay ve Youtuba'a

İnternet Oscarları olarak bilinen Webby ödüllerinin 11'incisi, bu yıl İngiliz rock sanatçısı David Bowie, internette müzayede sitesi eBay ve internette görüntü paylaşım sitesi Youtube'a verildi.

Bowie'ye "onur ödülünün" 1998'de internette kurduğu BowieNet sitesi, UltraStar adındaki şirketi aracılığıyla "sanatın ve teknolojinin sınırlarını zorlamaya katkılarından" ötürü verildiği belirtildi.

Hip hop tarzı müzik yapan The Beastie Boys, müzikal MP3 formatını kabul ederek teknolojiye uyum sağladığı için yılın sanatçısı ödülüne layık görülürken, müzayede sitesi eBay'ın 200 milyondan fazla kullanıcısı da, insanların birbirleriyle iletişim kurma tarzını değiştiren bir "kültürel olay" yarattığı için ödüle layık görüldü.

İnternette görüntü paylaşım sitesi YouTube kurucuları Steve Chen ile Chad Hurley, "medyanın görünümünü değiştirdikleri için" yılın kişisi seçildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title