Haberler

İnternet Kafede 11 Kilogram Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi...

İstanbul -( Dha)- İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Silivri ve Beldelerinde Suç İşlemek Maksadıyla Örgüt Kurduğu ve Organize Şekilde Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı Yaptığı Öne Sürülen Kişileri Tespit Ederek Takibe Aldı.

İSTANBUL -(DHA)- İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Silivri ve beldelerinde suç işlemek maksadıyla örgüt kurduğu ve organize şekilde uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı öne sürülen kişileri tespit ederek takibe aldı.

Teknik takip ve istihbarati çalışmalar kapsamında şebeke lideri olduğu iddia edilen Vezir Ç'nin evine baskın düzenleyen jandarma ekipleri, evde bulunan Şeyhmus İ. isimli kişiyi gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda da 1 adet Kaleşnikof marka piyade tüfeği, 3 adet bu tüfeğe ait şarjör ile 166 adet fişek ele geçirildi. Operasyon kapsamında Silivri'ye bağlı Kurfalı Köyü'nde bulunan bir çiftlik evinde yapılan aramada ise 1 adet 9 mm. çapında Browning marka tabanca, 1 adet markasız 7.65 mm. çapında tabanca ele geçirildi.

Organize olarak çalıştığı belirtilen suç örgütünün ellerinde bulunan uyuşturucu maddeleri, Fatih'te bulunan bir internet kafede sattıkları tespit edildi. Bu internet kafede yapılan aramalarda da 1 kg toz esrar, 10 kg plaka esrar, 1 adet 9mm Gold marka kurusıkı tabanca, 1 adet 9 mm. Glock marka tabanca, 2 adet şarjör, 28 adet fişek ele geçirilirken, 5 kişi de yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişiler, ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevkedildi. Adliyeye getirilen Vezir Çarık ve oğlu Lider Çarık "uyuşturucu ve silah ticareti yapmak", Kamuran Özren ile iran uyruklu Muhammet Rıza Afrasiap ise "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından tutuklandı. 2 kişi ise serbest kaldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title