Haberler

İnternet Kafe Bombacıları Hakim Karşısında

Bayrampaşa'da Geçen Yıl Çevik Kuvvet Polislerinin Gittiği İnternet Kafeyi Bombalayarak 1 Kişinin Ölümü, 16 Kişinin de Yaralanması Olayına Karıştıkları Öne Sürülen 2 Kişinin Yargılanmasına Başlandı.

Bayrampaşa'da geçen yıl çevik kuvvet polislerinin gittiği internet kafeyi bombalayarak 1 kişinin ölümü, 16 kişinin de yaralanması olayına karıştıkları öne sürülen 2 kişinin yargılanmasına başlandı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Enver B. ile Faruk Y. katıldı. Sanıklardan Enver B. ifadesinde, bombalama olayına karışmadığını belirterek, geçmişte PKK örgütüne üye olmak suçundan yargılanarak 5 yıl cezaevinde yattığını söyledi. Hapishaneden çıktıktan sonra evlendiğini dile getiren Enver B., "İş kurmaya çalıştım. Örgüt üyesi değilim. İddia edildiği gibi Ali, Devrim, Musa, Savaş, Bozo ve Samet kod isimlerini kullanmadım. Evimde bulunan tabanca bana ait değil" diye

konuştu.

Suçlamaları kabul etmeyen diğer tutuklu sanık Faruk Y. ise, ''Enver B.'nin inşaatta çalıştığını biliyordum. İşe ihtiyacım vardı. İş için görüşmeye gittim. İkinci gün baskın oldu. Gasbedilen kardeşimin öldürülmesi nedeniyle hasım sahibiyim. Bu nedenle ruhsatsız silah taşıyorum" ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa'daki internet kafenin sahibi olan müşteki Hakan Kurtuluş, işyerine 40 metre mesafe uzaktayken patlamanın olduğunu söyleyerek, yapanlardan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 9 Şubat 2006 tarihinde Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün arka sokağında bulunan ''İksir'' adlı internet kafede meydana gelen patlama sonucu 1 kişinin öldüğü, 7'si polis memuru 16 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Enver B.'nin ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Faruk Y.'nin de ''yasadışı örgüte üye olmak'' ve ''Ateşli Silahlar

Kanunu'na muhalefet etmek'' suçlarından 9 yıldan 19.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

(YM-RA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title