Haberler

İnternet Haftası Başladı…

14. İnternet Haftası Nedeniyle Gümüşhane Telekom İl Müdürlüğü'nce Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda Bir Konferans Düzenlendi.

14. İnternet Haftası nedeniyle Gümüşhane Telekom İl Müdürlüğü’nce Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda bir konferans düzenlendi.

Konferansın açık konuşmasını yapan Telekom İl Müdürü Altan Atan, Türkiye’nin telefon abone sayısı ile dünyada 13. sırada olduğunu belirterek, Gümüşhane’de 3030 TTNET, 2 bin 500 ADSL abonesi bulunduğunu söyledi. Altan, ilk internet bağlantısının 1993 yılında ODTÜ’de gerçekleştirildiğini, 2006 yılında ise bu rakamın 3 milyon 100 bine çıktığını söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan MYO Öğretim Üyesi Talat Özden ise bilgisayar ve internet ile ilgili olarak bilgi verdi. Özden, bilgisayar zararlı yazılımlarına değinerek, ilk virüsün 1986 yılında Barain virüsü ile ortaya çıktığını söyledi. Özden, zararlı yazılımlar arasında internet solucanlarının (worm), Truva atları (trojan) ve bilgisayar casusu olarak spy ware’lerin bulunduğunu belirtti.

(İÖ-İRT-Y)

14.04.2007 14:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title