Haberler

    Intel, Masaüstü ve Atom Çekirdeklerini Birleştirdiği 3d Çipi Lakefield'ı Tanıttı

    Intel, CES 2019 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda gerçekleştirdiği basın konferansında yeni ürünlerini tanıtırken, en çok ilgiyi çeken ise Lakefield adlı 3D çip topladı.

    Intel, ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Las Vegas kentinde gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2019'da bir basın konferansı gerçekleştirdi. Bu konferansta firmanın yeni donanım ekipmanları tanıtıldı.

    Intel ilk olarak en az altı farklı versiyonu olacak olan 9. nesil işlemcilerini tanıttı. Bu yıl içerisinde 9 serisi işlemcileri piyasada görebileceğiz. Yine de şirketin esas hedeflediği gelecek Lakefield adlı hibrit tasarıma sahip çiplerde yatıyor.

    Mobil cihazlarda kullanılan yapıya benzer bir yapıya sahip olacağı tahmin edilen Lakefield, 10 nm ile inşa edilmiş bir Sunny Cove çekirdek ile dört adet 10 nm Atom işlemci çekirdeğinin birleşiminden oluşuyor. Bu çipin tıpkı mobil cihazlarda olduğu gibi farklı görevleri farklı çiplere ataması, böylece performansı arttırırken enerji tüketimini azaltması bekleniyor.

    Intel bu çipin üretiminde yeni Foveros 3D çip sıkıştırma teknolojisini kullandı, böylece bu platformda birden fazla çip, Lakefield'in genel olarak kapladığı alanı büyütmeden bir arada kullanılabilecek. Sahnede yapılan bir gösteriyle de çipin bu özelliği vurgulandı.Yeni çip, tabletlerden dizüstü bilgisayarlara kadar her yerde kullanılabilecek.

    Intel'in yeni çipleri hakkında bütün bildiklerimiz bu kadar olsa da bu bilgi, "Project Athena" hakkında bildiklerimizden fazla. Project Athena son dönemde popüler olan ultrabook akımına hizmet etmesi beklenen bir proje ve Intel'in laptop üretiminde beraber çalıştığı firmaların 2019 yılında Project Athena kullanan cihazlar çıkarması bekleniyor.

    Project Athena'nın genel özellikleri ise şu anda bilinmiyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Ankara Ticaret Odası Athena Intel Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title