Haberler

    Intel'den 3 Yeni Nesil Ödeme Çözümü

    Intel, iş ortakları Arçelik, Intertech ve PayByMe ile devrim niteliğinde 3 Yeni Nesil ödeme çözümünü hayata geçirmek üzere önemli işbirliklerine imza attı.

    -

    Kurumlara verimlilik, maliyet avantajı ve kullanım kolaylığı sağlayan çözümlerin tanıtıldığı toplantıya, Intel Kurumsal Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gordon G. Graylish, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Arçelik Pazarlama Direktörü Barış Orbay, DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman ve PayByMe Kurucu Ortağı Emre Gürsoy katıldı.


    Gordon Graylish: "Hızlı Olan Kazanır"


    Intel Kurumsal Çözümlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gordon G. Graylish, internetin günlük hayatın bir parçası haline gelmesiyle birlikte, dünyada 3. endüstri devriminin yaşandığını ve ekonomide yeni bir dönemin başladığını belirtti. Graylish, ekonomik yaşamla birlikte iş ortamlarının ve çalışma biçimlerinin de değiştiğini, kurumlar için yenilikçiliğin ve hızlı hareket etmenin giderek daha kritik hale geldiğini vurguladı. Kurumların üzerinde durmaları gereken beş temel noktayı "bulut", "analitik", "nesnelerin interneti", "değişen çalışma kültürü" ve "güvenlik" olarak işaret eden Graylish, "Teknoloji sadece çözümün bir parçası. Bu gereklilikler bilişim teknolojilerini bir orkestra şefi olmaya itiyor. Bu da iş dünyasında önemli değişikliklere sebep oluyor" diye konuştu. 3. endüstri devriminin yaşandığı bu dönemde yazılım geliştiricilerinin öneminin oldukça arttığını belirten Gordon Graylish, ödeme sistemleri gibi yeni gelişen birçok konuda Türkiye'nin ve Türkiye'deki inovasyonun tüm dünyaya liderlik edebilecek noktaya geldiğinin de altını çizdi.


    Burak Aydın : "Teknoloji, Nakitsiz Topluma Giden Yolda Önemli Bir Adım"


    Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın Türkiye'nin finans teknolojileri konusunda dünyanın öncü ülkeleri arasında yer aldığını söyleyerek "Finans sektörünün teknoloji ile kol kola yürümesi, özellikle ödeme sistemleri sektörünün gelişmesini sağladı. Bu gelişimin, hem nakitsiz topluma giden yolda, hem de kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz" dedi. Burak Aydın, Intel'in açık inovasyona inandığını, Mayıs ayında İTÜ'de açılan Intel AR-GE merkezinin de devreye girmesiyle bu yolda büyük bir adım attıklarını söyledi. Aydın, Intel'in yeni ödeme sistemleri de dahil birçok farklı alanda hem kendi bünyesinde hem de iş ortaklarıyla birlikte birçok yeni teknoloji geliştirildiğini ifade etti. Aydın, ekosistemde üretilen inovatif çözümler sayesinde hem kurumlara hem de tüketiciye sağlanan faydanın artarak devam etmesini hedeflediklerinin altını çizdi.


    2020'nin Ödeme Sistemleri Dünyasında Güvenlik Anahtar Kelime


    Burak Aydın, "Yeni nesil ödeme sistemleri, ulaşımdan eğlenceye, sağlıktan iletişime günlük hayatımızın her alanında varlığını gösteriyor. Geçmiş yıllarda tüm ekonomik hayat nakit para üzerinden ilerlerken, teknolojik gelişmelerle birlikte bir çok farklı enstrüman ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemde kartların ortadan kalkacağı, akıllı telefonların ve giyilebilir cihazların ödemede kullanılacağı, yeni ara yüzlerin ödemeyi kolay, hızlı ve güvenli hale getireceği bir dünya göreceğiz. 2020 yılında dünyada online yani bağlı 50 milyar cihaz olacak. Bu cihazların yüz binlercesi de ödeme aracı olarak konumlanacak" dedi. Bu noktada temel konunun güvenlik olduğunun altını çizen Aydın "2020'nin sonunda, bireylerin ve şirketlerin kullanımındaki tüm cihazlarda, güvenlik ve kimlik korumasını sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.


    Intel Nakitsiz Yaşam Vizyonunda Yeni Bir Kulvar Açıyor


    Intel'in ödeme sistemleri alanında uzun zamandır çalıştığını söyleyen Aydın, "Bugün bunun en başarılı örneklerinden 3'ünü tanıtmak için bir araya geldik. Bu 3 yeni nesil ödeme aracı; bizlere gelecekteki potansiyel ödeme araçları konusunda ipuçları veriyor. Nakitsiz yaşam vizyonuna yeni bir kulvar açıyor. Kayıtlı ekonomi için yeni bir veri kaynağı sunuyor. Arçelik, DenizBank, Intertech ve PayByMe ile duyurduğumuz, ödeme sistemlerini yepyeni bir noktaya taşıyan yeni inovatif çözümleri dünyada ilk defa Türkiye'de gerçekleştirecek olmaktan büyük gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.


    Arçelik– Intel işbirliği ile Akıllı Mağazacılık Dönemi Başlıyor


    Arçelik A.Ş. Pazarlama Direktörü Barış Orbay şunları söyledi; "Arçelik A.Ş. inovasyonu şirket kültürü olarak benimsemiş ve içselleştirmiştir. 2020 yılında 50 Milyar nesnenin Internet'e bağlı olacağı ve bu cihazların da Arçelik A.Ş. tarafından üretildiği düşünüldüğünde, Nesnelerin İnterneti konusu şirketimizin gelecek vizyonunda önemli bir yer tutmaktadır.


    Nesnelerin İnterneti uygulamalarında ilk öncül uygulamalarının 1,6 Trilyon $ pazar büyüklüğü ile perakende sektöründe olmasını bekliyoruz. Arçelik A.Ş. olarak perakende sektöründeki yazarkasa cihazlarda %50'den fazla pazar payı ile lider firmasıyız. Maliye Bakanlığı, bankacılık, perakende sektörü ve son kullanıcıların ihtiyaçlarını çözen uçtan uça çözümler sunulması için Intel ile işbirliği yapmaktayız.


    Arçelik ve Intel'in sunduğu yeni nesil platform, bu alanda üç önemli konuyu adreslemektedir: Cihaz tarafında perakendecilerin ihtiyaçları düşünülerek geliştirilen güvenli ve kullanıcı dostu işletim sistemi, ikinci olarak kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun uygulamaların yer alacağı sektörel aplikasyon mağazası ve üçüncü olarak da bu hizmetleri bulut tabanlı sağlanacağı bir platform.


    Tüm bu çalışmalarda, güvenlik ve yönetilebilirliğe yönelik çözümleri sunan Intel firmaları Wind River ve McAfee'nin yanı sıra, Ardıç Teknoloji'nin bulut servislere yönelik uzmanlığını kullanıyoruz."


    Barış Orbay, ödeme sistemlerine getirecekleri yeniliklerin yanında, bu sistemlerle akıllı mağazacılık çözümlerinin de hızla hayata geçeceğini vurguladı.


    DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman, "Hem dünyada hem de Türkiye'de teknolojiyi en iyi kullanan bankalardan birisi olarak, DenizBank'ta bir ilki gerçekleştirdik ve tüm işimizi mobile taşıma kararı aldık. 'Dijital Seferberlik' hedefimiz için ihtiyaçlarımızı her zaman en iyi şekilde karşılayan ve 'innovation forever' yaklaşımı ile daha önce yapılmamış olanı yaparak bankacılık sektörüne inovatif çözümler sunan Intertech, Intel ile birlikte yeni nesil bir ödeme sistemi olan mobil POS uygulaması üzerinde çalışıyor. DenizBank olarak bizim de kullanmayı düşündüğümüz bu çözümün tüm dünyada mobil POS sektöründe ses getireceğine inanıyoruz" dedi.


    Duman, "Bugün Intel Türkiye ile yapılan anlaşma tek seferlik bir satın alma anlaşması değil, stratejik ve uzun vadeli bir iş birliğinin ilk adımıdır. Intertech'in geliştirmekte olduğu uygulama ve çözümlerde, kullanılacak olan Intel Doğrulama Teknolojisi'nin (Intel IPT) gelecekte bankacılık sektöründe çok önemli bir yeri ve katkısının olacağına inanıyorum" diye ekledi.


    PayByMe Kurucu Ortağı Emre Gürsoy, "İnternet yaygınlaştıkça harcama yapan kitlenin de profili değişti. Tüketim kredibilitesi yüksek banka müşterilerinden, 15-25 yaş aralığındaki gençlere kaydı. Bu gençler de kolaylık, hız ve ulaşılabilirliği tercih ediyor" dedi. Gürsoy, bu yeni tüketicilere ulaşmanın yolunun ise, geleneksel ödeme metodlarının yanında, yeni nesil ödeme çözümlerini de benimsemekten geçtiğini ifade etti.


    Ödeme hizmetlerinde yaşanan evrimin güvenlik sıkıntısını ve artan sahtecilik oranlarını beraberinde getirdiğini kaydeden Gürsoy, "Alınan ağır güvenlik önlemleri nedeniyle pazar ulaşmış olması gereken büyüklüğün çok altında kaldı. Tüketiciler, güvenlik unsurundan taviz vermeden hızlı, kolay ve ulaşılabilir özellikleri bir arada barındıran çözümler tercih ediyor" dedi. Gürsoy sözlerine, "PayByMe olarak, Intel işbirliğiyle, tüketicilerin beklentilerine yanıt veren yenilikçi çözümümüzü duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Sunduğumuz ödeme çözümlerinin hemen tümünde Intel Doğrulama Teknolojisini (Intel IPT) kullandırarak son kullanıcıların, bahsettiğimiz 'güvenli ancak hızlı işlem' ihtiyacına cevap vereceğimize inanıyoruz" diye devam etti.


    Özetle 3 Yeni Nesil Ödeme Çözümü


    Arçelik yeni nesil ödeme sistemleri


    Arçelik'in Intel ile geliştirdiği Yeni Nesil Ödeme Sistemleri işletmelere yönetilebilirlik ve güvenlik açısından önemli özellikler sunuyor. Aynı zamanda bulut tabanlı uçtan uca geliştirilmiş sistem, akıllı mağazacılık uygulamaları için güçlü bir altyapı sağlıyor. Arçelik ve Intel'in nesnelerin interneti konusunda birlikte yaptığı Ar-Ge çalışmaları Türkiye'de en ileri teknolojiye sahip çözümlerin oluşmasını ve ilgili alanlarda dünyada liderlik sağlayacak sistemlerin geliştirilmesini sağlıyor.


    Intel – Intertech işbirliği ile alışverişte yeni bir dönem başlıyor


    Intel ve Intertech işbirliği ile geliştirilmekte olan temassız ödeme çözümü sayesinde işletmeler, NFC özelliğe sahip Intel tabanlı tablet ve bilgisayarları temassız POS cihazına dönüştürebilecekler. Türkiye'de ilk kez DenizBank işbirliğiyle hayata geçirilecek çözüm kapsamında, tablet ve bilgisayarlar mobil POS cihazı olarak kullanılabilecek. Böylece işletmeler, mikro-ödeme yeteneklerine sahip yenilikçi çözümlere ve uygun fiyatlı cihazlara sahip olacak, yeni gelir kaynakları yaratma, verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırma olanağına sahip olacaklar. Tüketiciler de daha rahat ve hızlı ödeme yapma ve sadakat programları sayesinde daha uygun teklifler bulma şansını yakalayacak.


    PayByMe ile dijital ödeme


    Intel Doğrulama Teknolojisi (Intel IPT) ile temassız online ödeme yapılmasına olanak tanıyan "One Click Payment" ile kullanıcılar Intel tabanlı bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlardan tek bir dokunuşla ödeme yapabiliyorlar. Bu sayede oyunseverler oyun içinde güvenli ve hızlı bir şekilde tek tıkla satın alma yapabilecekler.




    Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Burak Aydın Türkiye Intel Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title