Haberler

Instagram'ın Yeni Video Paylaşım Özelliği Tanıtıldı

Facebook iOS ve Android için Instagram video özelliğini duyurdu. Ayrıca  yaptığı basın açıklamasında video sabitleme özelliğine de yer verdi.

Facebook bu sabah düzenlenen basın toplantısında, Instagram'a kendi video paylaşım özelliğine benzer bir video paylaşım özelliği getirdiklerini açıkladı. Instagram kurucularından Kevin Systrom şirketin yeni özelliğini tanıtmak için sahne aldı ve 20 dakika boyunca Instagram'ın yeni özelliği hakkında konuştu.

Instagram'ın piyasaya sürülmesinden bu yana  130 milyon kullanıcısı tarafından 16 milyardan fazla fotoğraf paylaşıldı. Şu anda, Instagram üzerinde paylaşılan görüntüler günlük ortalama bir milyar beğeni alıyor. Instagram'ın bu başarısı insanların hatıralarında kalmasını istediği fotoğraflarını kendilerinin baştan yaratmasına ve bunları saklayabilmelerine bağlanıyor. Yarattıkları bu fark ile şirketin bir sonraki adımı olacak video paylaşım hizmetinin doğmasına olanak sağladı.

Yeni video özelliği kullanıcılara aynı Twitter Vine uygulamasında olduğu gibi, 15 saniyelik video klipler hazırlama olanağı sunacak. Buna ek olarak, kullanıcılar her video veya klip için kendi filtrelerini kullanabilecek ve bu sayede paylaşımlarını özelleştirebilecek. Şirketin yaptığı açıklamaya göre video özelliği için 13 yeni filtre geliştirilmiş.

Son olarak, Instagram videolara görüntü sabitlemeye yarayan Cinema adını verdikleri bir yeniliği duyurdu. Dünyanın önde gelen bazı video mühendisleri tarafından geliştirilen özellik, görüntülerdeki netlik kaybının ve dalgalanmaların önüne geçerek; görüntüleri sinematografik kameradan çekilmiş gibi gösteriyor. Bu yeni özellikler bugün Android ve iOS kullanıcıları için kullanılabilecek.

Kaynak: Technomonde.com / Teknoloji

Instagram Facebook Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title