Haberler

İnsanın Uygarlık Serüveni Kumdan Heykellerle Anlatılacak

Uluslararası Side 2007 Antik Şehir Kum Heykel Festivali, 1 Temmuz Pazar Günü Açılıyor.

Uluslararası Side 2007 Antik Şehir Kum Heykel Festivali, 1 Temmuz Pazar günü açılıyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden ve Türkiye'den 50 kişilik ekip tarafından yapımına devam edilen insanın uygarlık serüvenini anlatacak Side 1. Uluslararası Antik Şehir Kum Heykel Festivali için tüm hazırlıklar tamamlandı. Festival kapsamında sanatçıların hazırladığı eserler, Ekim ayı sonuna kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Sadece su ve kumun kullanıldığı, 200 bin euroya mal olacak festivaldeki eserlerin büyük beğeni toplaması bekleniyor. "İnsanın Uygarlık Serüveni" başlıklı festivalin temasını inanç kaynakları oluşturuyor. Yaratılış, kurban, bereket ve mucizelerin ele alındığı festivalde, evrenin yaratılışı, dünyanın yaratılışı, insanlığın yaratılışı, Habil ve Kabil'in kurbanı, İshak'ın kurbanı, Iphigenia'nın kurbanı, çeşitli dinlerin kurbanı, yağmur duası, Nevruz, Hıdrellez, nazar, Hz. İsa ve Hz. Musa'nın mucizelerinden

oluşan 16 tema işleniyor. Ayrıca UNESCO tarafından 2007 yılının "Mevlana Yılı" olarak ilan edilmesi sebebiyle semazenlerin heykelleri de festival kapsamında yer alacak.

Side 1. Uluslararası Kum Heykel Festivali Genel Koordinatörü ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özand Gönülal, festival kapsamında inanç kaynaklarını ele aldıklarını belirterek, tüm dinlerin temel inançtan geldiğini vurgulamak istediklerini söyledi.

Side Belediye Başkanı Osman Delikkulak ise, 1 Haziran'da başlanılan festival çalışmalarının tamamlandığını ve pazar gününden itibaren sergilenmeye başlanacağını söyledi. Festivalin 1 Ekim'e kadar açık kalacağını belirten Delikkulak, yaz boyunca festivali 100 bin kişinin ziyaret etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

(AK-AT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title