Haberler

İnsani Yardım Sorumluluğunu Artırma Çalıştayı - İstanbul

Kızılay, SESRIC, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Fonu (ISFD), Islamic Relief Worldwide Kuruluşu'nun organize ettiği "İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde İnsani Yardım Sorumluluğunu Artırma Çalıştayı"nda insani yardım konuları ele alındı.

Kızılay, SESRIC, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası Fonu (ISFD), Islamic Relief Worldwide Kuruluşu'nun organize ettiği "İslam İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkelerinde İnsani Yardım Sorumluluğunu Artırma Çalıştayı"nda insani yardım konuları ele alındı.

İslam İşbirliğine Üye ülkelerin insani yardım konusunda dayanışma ve işbirliklerini pekiştirmeyi hedefleyen çalıştayın açılış konuşmalarını İslam Kalkınma Bankası Dayanışma Fonu Başkanı Dr. Waleed Alwaheeb, Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık, SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya ve İslam İşbirliği Genel Sekreterliği adına katılan Abdouleye Kebe gerçekleştirdi.

İslam Kalkınma Bankası Dayanışma Fonu olarak insani yardımın beşeri kalkınmanın ayrılmaz parçası olduğunu belirten Dr. Alwaheeb, "Dünyada yaklaşık 150 milyon insan insani yardıma, 60 milyon insan yerinden yurdundan edilmiş. 2017 yılında ISFD olarak gerçekleştirdiğimiz toplam 2 milyar dolar yardım ile 40'tan fazla İslam ülkesi 19 Müslüman olmayan ülkeye destek sağladık. Bu yardımın çoğu gençlerin eğitim ihtiyacının karşılanmasına vakfedildi." dedi.

İslam Kalkınma Bankası'nın ağırlıklı olarak sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde olduğunun altını çizen Dr. Alwabeeb, İslam Kalkınma Bankası'nın 5 yıllık gelecek planlamasının en büyük hedefinin hükümet dışı örgütler ve sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışmayı artırmak olduğunu belirtti.

İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülke olan Türkiye'nin 2017 yılında sadece Yemen ve Sudan'a 30 bin ton insani yardımda bulunduğunu dile getiren Dr. Kınık, "İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin sivil toplumları ile daha fazla aktif hareket etmeye hazırız. Hızlı bir şekilde insani müdahaleyi gerçekleştirmek gerek. Özellikle bölgemizde gelen. Türkiye dünyadaki en cömert ülkeler. 2017 yılında 8,1 milyar dolarlık yardım yaptık Türkiye olarak."

Türkiye'nin mülteci ağırlamada dünyadaki en cömert ülke olduğunun altını çizen Dr. Kınık, "Her dakika 20 mülteci dünyadaki toplam mülteci sayısına eklenmekte. Bu toplantıda yerlerinden edilmek zorunda kalan insanlara destek anlamında somut kararlar alınması hedeflenmektedir. Kızılay olarak her zaman bu toplantının hedefleri doğrultusunda hareket edeceğiz" açıklamasında bulundu.

İnsani krizlerde en büyük mağduriyeti yaşayanların yeni nesil olduğunun altını çizen SESRIC Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, "Çatışmaların arkasında yatan sebepleri bularak genç insanları savaşmak yerine topluma entegre ederek onlara istihdam sahası oluşturmak kayıp nesilleri önlemekte bizlere büyük destek sağlayacaktır." dedi.

Göçe zorlanmış nüfusların ve insani yardım ihtiyaç duyan toplulukların yüzde 71'inin İİT ülkelerinde yaşadığı bilgisini veren Kulaklıkaya, "Tekno-ekonomik, eğitim ve araştırma konularında yapılacak yatırımlar ülkelerdeki insani krizlere, çatışmalara, doğal afetlere direnç oluşturmaya yetecek en büyük faktördür. Bu konular hakkında somut kararların alınacağı bu toplantı o yüzden büyük önem arz etmektedir." şeklinde konuştu.

İİT Genel Sekreterliği adına konuşma yapan Abdoulaye Kebe de İİT'nin bu toplantı ile insani yardım konusunda sivil toplum ile işbirliğini canlandırmayı hedeflediğini belirterek sivil toplum kuruluşları ile güçlendirilecek her bir bağın insani krizlere müdahalede şeffaflık ve güvene katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title