Haberler

İnsan Hakları Örgütlerinden Fidh'e Mektup

Türkiye İnsan Hakları Vakfı ile İnsan Hakları Derneği, Merkezi Fransa'da Bulunan Uluslar Arası İnsan Hakları Federasyonu'na (Fidh) Bir Mektup Yazarak, Fransa'daki "Ermeni Soykırımına" İlişkin Düzenlemenin İnsan Haklarına Aykırı Olduğunu Dile Getirdi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı ile İnsan Hakları Derneği, merkezi Fransa’da bulunan Uluslar arası İnsan Hakları Federasyonu’na (FİDH) bir mektup yazarak, Fransa’daki “Ermeni Soykırımına” ilişkin düzenlemenin insan haklarına aykırı olduğunu dile getirdi.

İHD Başkanı Yusuf Alataş ve TİHV Başkanı Yavuz Önen imzasıyla gönderilen mektupta, insan hakları kuruluşları olarak Türkiye’de her türlü yasal, idari ve eylemsel engellemelere rağmen hep düşünceyi açıklama özgürlüğünün savunulduğuna vurgu yapıldı. Mektupta, Fransa Parlamentosu’nun gündeminde olan ‘Ermeni soykırımının inkarını suç sayan’ yasa tasarısı, bütün dünyada düşünce açıklama özgürlüğünü ortadan kaldırmasına örnek teşkil etmektedir” denildi. Mektuba şöyle devam edildi:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title