Haberler

"İnsan Hakları'na Yoğun İlgi"

Güncelleme:

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin açıklanışının yıldönümü olan 10 Aralık İnsan Hakları günü 'kutlanırken', Hangi İnsan Hakları? Film Festivali aslında kutlanacak fazla bir şey olmadığını gösteren filmleri seyirciye sunmaya devam ediyor.

8 Aralık'ta başlayan ve bu sene 4.'sü düzenlenen Festival, ilk günlerinde seyirci rekoru kırdı. SALT Beyoğlu, Aynalıgeçit Salonu, Dutch Chapel ve Tütün Deposu'nda yoğun bir ilgiyle karşılaşan gösterimlerde filmlerin çoğu ayakta izlendi.

Yurtiçi ve yurtdışından konuklarla gerçekleştirilen ve 3 gün süren Video-Eylem Atölyesi de geniş bir katılımcı kitlesi tarafından takip edilirken, hayvan haklarıyla ilgili düzenlenen "Uygarlık Tüm Canlıları Yok Etmeden" başlıklı panelde son dönemde gündemi kaplayan 'sokak hayvanları yasası' ve "türcülük" tartışıldı. Bu sene 'yaşam hakkı' temasına yoğunlaşan Festival'deki ücretsiz gösterim ve etkinlikler 12 Aralık Çarşamba günü sona erecek.

Dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye'den hak arayışlarını konu alan 40'tan fazla filmin buluştuğu etkinlikte; Ümit Kıvanç'ın Roboski katliamında hayatını kaybedenleri konu alan "Ağlama Anne Güzel Yerdeyim"in ilk festival gösterimi gerçekleşecek. 12 Aralık Çarşamba günü Roboski'li kurban yakınlarından Bahar Encü ve Raşit Ant, Irkçılığa ve Milliyetçilğe DurDe Girişimi/Sosyal Değişim Derneği'nden Cengiz Algan, Hrant'ın Arkadaşları grubundan Garo Paylan ve Roboski Platformu'ndan Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar'ın katılımıyla "Roboski Bir Yıl Sonra" konulu bir panel düzenlenecek.

Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu'nun katkılarıyla "Kürtaj Haktır Tartışmıyoruz" konulu forum tiyatro etkinliği de 12 Aralık'ta gerçekleşecek. Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve SALT işbirliği ile gerçekleşen Hangi İnsan Hakları Film Festivali'nden bir seçki, Video-Eylem Atölyesi ile birlikte 11-16 Aralık tarihlerinde Diyarbakır'a da taşınacak. Bu yıl ilk kez olmak üzere, 15-16 Aralık'ta Maltepe Çocuk ve Gençlik Cezaevi'nde bir belgesel şenliği gerçekleşecek. Son Olarak festival ekibinden bir grup 14-18 Aralık tarihleri arasında çocuklarla atölyeler gerçekleştirmek üzere Van'a yolcu edilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Beyoğlu Roboski Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title