Haberler

İnsan Hakları Komisyonu'nda "İran-türban" Kavgası

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda, AKP ile CHP'li Üyeler Arasında, "Türban" Kavgası Çıktı. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun, İran'da Kadınlara Yapılan Muameleyi Kınaması Gerektiği Görüşünü Savununca, AKP'li Üyelerin Tepkisiyle Karşılaştı.

-TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda, AKP ile CHP'li üyeler arasında, "türban" kavgası çıktı. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun, İran'da kadınlara yapılan muameleyi kınaması gerektiği görüşünü savununca, AKP'li üyelerin tepkisiyle karşılaştı. Komisyon, AKP ve CHP'lilerin, "türban" tartışması nedeniyle ve üye katılımının fazla olmaması üzerine gündemdeki konuları haftaya erteledi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu gündeminde bulunan raporları görüşmek üzere Mehmet Elkatmış başkanlığında toplandı. Toplantı AKP ve CHP'li üyelerin, "türban" tartışmasına sahne oldu.

KOMİSYON İRAN'I KINASIN

CHP'li Ahmet Ersin'in, Komisyon'un "İran'da kadınlara yapılan muameleyi"

kınaması gerektiği görüşüne AKP'li üyeler tepki gösterdi.

Ersin, İran'da saçı görünen kadınların karakola götürüldüğünü, bunun çok ağır bir insan hakkı ihlali olduğunu buna karşın Komisyon'un bir tavır geliştirerek olayları kınamadığını vurguladı. Ersin'in bu sözleri üzerine AKP'li milletvekilleri Abdurrahman Anik, Mücahit Daloğlu ve Faruk Ünsal tepki göstererek, "Türkiye'deki türban sorununu niye konuşmuyorsun" diye sordu. Ersin'de Türkiye'de türban sorunu yok. Kimse türban taktığı için karokola götürülmüyor" diye cevap verdi. AKP'li Faruk Ünsal da CHP'lilerin "türban" sorununa sahip çıkmadıklarını söyledi.

Tartışmaların uzaması üzerine, komisyonun gündeminde bulunan konular haftaya ertelendi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title