Haberler

İnsan Hakları Komisyonu'nda "Cerrah" Krizi

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun İstanbul Ziyaretinde "Cerrah" Krizi Yaşandı. Milletvekillerine Brifing Vermesi Beklenen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Milletvekillerine Odasında Çay İkram Ettikten Sonra Görüşmeye "İş Yoğunluğunu" Gerekçe Göstererek Katılmadı. CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe, Cerrah'a Tepki Gösterdi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun İstanbul ziyaretinde "Cerrah" krizi yaşandı.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, komisyon üyelerine brifing vermesi beklenen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, makam odasında milletvekillerine çay ikram ettikten sonra bilgilendirme toplantılarına katılmadı. Brifingde, narkotik şube müdürü ile güvenlik ve bilişimden sorumlu emniyet genel müdür yardımcıları yer aldı.

CHP Afyon Milletvekili Halil Ünlütepe, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "İstanbul'a ilk geldiğimizde Cerrah bize brifing verecekti. Gün konusunda uyuşmazlık oldu bugün için randevu verdi. Odasına gittik. Çay ikram etti. Brifingde kendisi bulunmadı. Kendisinden bilgi alacaktık. Komisyon Başkanı'nın duyarlılık göstereceğini düşündüm. Olmadı. Muhatabımız genel müdür olmalıydı" diye tepki gösterdi.

GÜLER'E CERRAH'I ŞİKAYET ETTİ

Cerrah sıkıntısı komisyonun İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyareti sırasında da devam etti. CHP'li Ünlütepe, Dink cinayetinin ardından yaşanan bilgi kirliliğine değinerek, Cerrah'a tepki gösterdi ve Güler'e, "Sayın Cerrahla aşabileceğinize inanıyor musunuz? 'Milliyetçi duygularla işlenen cinayettir. Arkasında örgüt yoktur' dedi. Siz yarım saat ara ile müdahale etme gereği duydunuz. Üstelik bu emniyet müdürünün ilk olayı değil. Fatih'te camideki cinayetten sonra da açıklama yaptı. Adli tıp bilgileri açıklamasının yanlışlığını ortaya koydu. Dink cinayeti emniyetin kendi ajanları ile bildirilmiş. Niçin koruma altına alınma ihtiyacı duyulmadı. Görevi ihmal var, daha duyarlı davranılması gerekmiyor mu? Olayda sonra Trabzon Valisi, emniyet müdürü görevden alındı. Ama İstanbul Emniyet Müdürü duruyor. Siz devam edebilecek misiniz?" dedi.

Güler, Ünlütepe'ye, "İçişleri Bakanlığı müfettişleri geldi, tahkikat sürüyor, sonuna kadar sürecek. Toplum duyarlılık gösteriyor. Biliyoruz" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title