Haberler

    İnşaat Sektörüne Kadın Eli Değdi

    Gayrimenkul sektörü deyince aklımıza genellikle erkeklerin çoğunlukta olduğu bir sektör gelse de bu sektöre kadınların da eli değdiği aşikar. İnşaat işine üniversite yıllarında başladığını anlatan Gül İnşaat Satış ve Pazarlama Birim Başkanı Tuğçe Gül ile sıcak bir röportaj yaptık.

    İnşaat sektörünün önemli oyuncularından Gül inşaatın kurucusu Ahmet Gül"ün kızı Tuğçe Gül, sektöre nasıl başladığını anlattı.

    Tuğçe Hanım mesleğe ne zaman başladınız?

    Ben Bilgi Üniversitesi Reklamcılık Bölümü mezunuyum. Üniversiteyi bitirir bitirmez, iş hayatım başladı. Üniversiteyi okurken zaten projelerde vakit geçiriyordum. Okuduğum bölümle de alakalı olarak kendimi pazarlama birine yakın hissettim. Bu alanda da yenilikler yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüp, kendimi geliştirmeye başladım. Satış ve pazarlama hakkında olan bütün toplantılara katılmaya çalıştım. İçeri de bizim eksikliklerimiz neler, dışarıda bu alanlarda neler oluyor hepsini takip etmeye başladım. Bu konularla alakalı eğitimlere katıldım, kitaplar okudum. ve yaptığım işi severek yapmaya devam ediyorum.

    Yeni projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

    Bu seneye 5 yeni projeyle başladık. Hepsi lokasyon olarak ve nitelik olarak da İstanbul"a değer katacak projeler. Seyrantepe"deki Avangart İstanbul projemizi Emlak Konut"la beraber geliştiriyoruz. Projeyi ünlü bir iç mimara tasarlattık. Bu proje de sosyal donatılar bizim için çok önemli, o yüzden yine çok iyi peyzaj mimarlarıyla çalıştık. Eşi olmayan, sanatın da ön planda olduğu bir proje geliştiriyoruz. Tempoint, Gulproje Express, Vira İstanbul ve Avenue İstanbul yine inşaatı devam eden projelerimiz.

    Lüks konutlarda fiyatlar daha makul olursa konutların ileride değerlenme ihtimalide olur. Biz konut sattığımız kişilere de kar ettirmek istiyoruz. Bu yüzden kar marjını minimum da tutup birçok proje geliştiriyoruz.

    BÜYÜK KONUT SATIŞLARI ARTTI

    100 metrekarenin üstündeki konut satışlarında KDV"yi yüzde 1"e indirdiler. Bu yüzden büyük metrekareli konutların satışı arttı. Faiz oranlarındaki indirimler sektörü canlandırdı.

    Devam eden projeleriniz neler?

    Gül Proje Express... Aralık 2018"de teslim etmeyi planladığımız Güneşli bölgesinde "Gül Proje Express" 19 ve 29 katlı iki bloktan oluşuyor. Yine toplam 1.156 konut ve 31 ticari birime ev sahipliği yapan "Vira İstanbul" projemiz devam ediyor. Ayrıca Sultangazi"de bulunan "TEM Point" ve Seyrantepe"de yükselen "Avangard İstanbul" projelerimiz devam ediyor.

    Kentsel dönüşün hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Kentsel dönüşüm birçok semtin çehresini değiştiriyor. Depreme dayanıklı olmayan binalar için özellikle yapılması şart. Fakat bu yapılırken bölgeye göre mimari tek tip olmalı. Belediyeler binaların mimarisine, rengine müdahale edebilmeli.

    Sosyal sorumluluk projeleriniz olarak nelerden söz edebilirsiniz?

    Öncelikli olarak kendi memleketimizde geliştirdiğimiz birçok projemiz var. Cami, yurt, hastane, okul, sağlık ocağı gibi. Bunların yanında yurt dışında da geliştirdiğimiz birçok proje var.

    Sümeyra KIRCA - projemlak.com

    Kaynak: Projemlak / Emlak

    Ahmet Gül İstanbul Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title