Haberler

İnönü Üniversitesi'ndeki 329 Öğretim Elemanı Ortak Bildiri Yayınladı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde Görevli 48 Profesör, 62 Doçent, 86 Yardımcı Doçent, 133 Araştırma Görevlisi ve Okutman, Atatürk ve Kemalizm'le İlgili Sözleri Nedeniyle Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'yı Kınadı.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde görevli 48 profesör, 62 doçent, 86 yardımcı doçent, 133 araştırma görevlisi ve okutman, Atatürk ve Kemalizm'le ilgili sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'yı kınadı. Yayınlanan kınama metninde, ''AB sevdası adı altında tohumları ekilen ve şaibeli hibe ve proje destekleriyle yeşertilip yerli işbirlikçilerince olgunlaştırılmaya çalışan mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden bir takım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır'' denildi.

İnönü Üniversitesi'nde görevli 329 öğretim elemanı, 'Kemalizm ilerlemeden çok gerilemeye tekabül eder' ve 'Neden her yerde bu adamın (Atatürk) fotoğrafları var diye soracaklar' sözleri nedeniyle Gazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yayla'yı kınadı. Öğretim elemanlarının imzaladı metinde, ''AB'den daha fazla nemalanabilmek adına yüce Atatürk'e ve kurduğu çağdaş Cumhuriyet'in kazanımlarına saldıranları kınıyor ve yapılanlara seyirci kalmayacağımızı, bu saldırıların hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini kamuoyuna duyururuz'' denildi. Kınama teni şöyle:

''Son yıllarda AB sevdası adı altında tohumları ekilen ve şaibeli hibe ve proje destekleriyle yeşertilip yerli işbirlikçilerince olgunlaştırılmaya çalışan mandacı zihniyet, ne yazık ki toplumun her kesiminden bir takım yurttaşlarımızı etkisi altına almaya başlamıştır. Hatta bu etki Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusunun unvanıyla anılan üniversitemizin profesörüne kadar nüfuz etmiş ve onu, ulu önderin resim ve heykellerinden bile rahatsız olacak bir noktaya getirmiştir. En acı olan ise bu kişi kafasında Kemalizm ile kavga ederken bu fikirlerini ders verdiği öğrencilere yıllardır aşılamaya çalıştığını da rahatlıkla dile getirebilmektedir. Oysa gericilikle itham ettiği Kemalizm'in yaratıcısı 1981 yılında UNESCO tarafından 'Uluslararası anlayış ve barış yolunda çaba harcamış üstün bir kişi, olağanüstü bir devrimci, sömürgecilik ve emperyalizme karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, insanlar arasında renk, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşsiz devlet adamı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu' olarak kabul edilmiş ve 1981 yılı UNESCO tarafından 'Dünya Atatürk Yılı' olarak ilan edilmiştir.

İnönü Üniversitesi öğretim elemanları olarak, bir yandan ilgili öğretim üyesinin yapmış olduğu benzetme nedeniyle insanlığın aydınlanma sürecinde kilometre taşlarından biri sayılan Galileo'den özür dilerken, diğer yandan AB'den daha fazla nemalanabilmek adına yüce Atatürk'e ve kurduğu çağdaş Cumhuriyet'in kazanımlarına saldıranları kınıyor ve yapılanlara seyirci kalmayacağımızı, bu saldırıların hiçbir şekilde düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini bu vesileyle kamuoyuna duyururuz.''

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title