Haberler

İnönü Stadındaki Olaylara 1 Tutuklama İnönü Stadındaki Olaylara 1 Tutuklama

İnönü Stadı'nda trübünde taraftarların copla dövülmesi olayına ilişkin gözaltına alınan ve görüntülerde elinde copla görülen Rauf Büyük tutuklandı.

İnönü Stadı'nda trübünde taraftarların copla dövülmesi olayına ilişkin gözaltına alınan ve görüntülerde elinde copla görülen Rauf Büyük tutuklandı.

Mahkeme Büyük'ün, "Vücutta kırığa neden olacak şekilde silahla kasten yaralama" ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun "Spor alanında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Cem TURSUN / İSTANBUL DHA

BJK İnönü Stadı'nda önceki gün oynanan Beşiktaş- Orduspor maçı sonrası numaralı tribünde tarafların copla dövülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan ve görüntülerde elinde copla görülen Rauf Büyük tutuklandı. Olayla ilgili gözlatına alınan 5 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Rauf Büyük tutuklanırken Halit Alkaç ve Erol Edizer'in de aralarında bulunduğu 4 kişi ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmedilerek serbest bırakıldı.

"COPU YERDE BULDUM"

Şüpheli Rauf Büyük, nöbetçi mahkemedeki sorgusunda arbede içindeki arkadaşlarını ayırmaya gittiğinde yerde copu bulduğunu ileri sürdü. Bu sırada müştekinin kendisine küfür ettiği için sinirlendiğini, kendini kaybetmesi üzerine copu rastgele salladığını ifade etti. Büyük, müştekinin yaralandığını da sonradan öğrendiğini iddia etti.

RAUF BÜYÜK TUTUKLANDI

Mahkeme, şüpheli Rauf Büyük'ün TCK 86/3, 87/3 maddelerinin "Vücutta kırığa neden olacak şekilde silahla kasten yaralama" ve 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun "Spor alanında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar verilmesi" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan Büyük polis aracına bindirilerek Metris Cezaevi'ne gönderildi. Öte yandan adliye önünde toplanan Büyük'ün yakınları basın mensuplarının görüntü almasına "PKK'lıları affedin buraları çekin" diyerek tepki gösterdi.

"BURUN KIRIĞINDAN DOLAYI BUGÜNE KADAR KİM TUTUKLANMIŞTIR"

Şüpheli Rauf Büyük'ün avukatı Burak Bekiroğlu, karar tepki gösterdi.Bekiroğlu, dün müvekkilinin serbest bırakıldığı halde bugün gazetelerde çıkan haberlerden dolayı tutuklandığını iddia etti. Avukat Bekiroğlu, "Türk hukuk tarihinde ilk kez serbest bırakılan bir kişi gazete haberlerine dayanılarak tutuklanmıştır. Savcılık tarafından diğer şüphelilerin ifadesi alınmamış, ifade alınmadan tutuklamaya sevk edilmişlerdir. Tutuklamaya sevk edilmesinin dışında salona alındığında öncelikle müvekkilim tek başına alınmış diğer şüpheliler de adli kontrol talebiyle sevk edilmiş olmasına rağmen onlar dinlenmeden ayrı bir tutanak ile tutuklanmıştır. Biz içeri girdiğimizde ekranda tutuklanma kararı hazırdı" diye konuştu. Müvekkilinin silahla yaralamadan tutuklandığını belirten Bekiroğlu, "Bahsedilen şey coptur. Ateşli silahlar kanununda silah mıdır değil midir herkesin takdirine bırakıyorum. İkincisi burun kırılması. Burun kırığından dolayı bugüne kadar kim tutuklanmıştır. Ateşli silahla yaralama yapıyorsunuz, insanlar terör suçundan tutuklanıyor, değişen yasalarla adli kontrolle serbest bırakılmaya başlanıyorlar. Birkaç gün önce terörden tutuklamaya sevk olan kişiler adli kontrolle serbest kalıyorlar. Silahlı suç örgütü üyeleri de adli kontrolle serbest kalıyorlar. Kan gövdeyi götürüyor kimse tutuklanmıyor. Gazete haberlerinden insanlar tutuklanıyor" ifadelerini kullandı.

Copun müvekkiline ait olmadığını savunan Bekiroğlu, "Bir başka şüphelinin. O içeri sokmuş. Kavga sırasında cop yere düşüyor. Müvekkilim şeref tribününden ayırmak için olaya müdahil olmaya kalktığında müşteki 20-25 sıra aşağı kadar koşarak müvekkilime sinkaflı bir şekilde bağırarak tahrik ediyor. O da vuruyor copla. Ama netice itibariyle hedef gözetmeksizin vuruyor. Diğer şüpheliler 'biz de vurduk' diyor. Herkes vurdu diyor, kimin kırdığı beli değil" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Orduspor Beşiktaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title