Haberler

İnoksan Demo Mutfağı, Yıldız İsimleri Ağırladı

Güncelleme:

Ekmek, pasta ve makine üreticileri, bir kez daha IBATECH 2014 Fuarı'nda bir araya geldi.

Dünyanın En Ünlü Ekmekleri, IBATECH Fuarı’nda İnoksan Standında Konuşuldu… 

Ekmek, pasta ve makine üreticileri, bir kez daha IBATECH 2014 Fuarı’nda bir araya geldi.Endüstriyel mutfak sektörünün lideri İnoksan, fuarda pastacılık sektörüne yönelik ürettiği inovatif ekipmanlarını tanıttı; %100 Yerli Inosmart Fırın Ailesi ise fuarın gözdesi olmayı başardı. Ünlü Sunucu ve Yazar Metin Uca ve Şef Yunus Emre Akkor’un İnoksan standında gerçekleştirdiği Osmanlı ekmekleri üzerine keyifli sohbet ve pişirme etkinliği büyük ilgi gördü.

7. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı IBATECH 2014, Türkiye’de son yıllarda hızla gelişme gösteren pastacılık sektörüne ivme kazandırmaya devam ediyor. Sektör liderlerini tek bir çatı altında toplayarak profesyonel ziyaretçi kitlesi ile buluşturan fuar, bu yıl da yepyeni tasarımlara ev sahipliği yaptı. Endüstriyel mutfak sektörünün lider markası İnoksan, fuar boyunca yaptığı pastacılık şovları ve sektöre her yönden “KAZANDIRAN” ekipmanlarıyla ilgi odağı olmayı başardı.

Ünlü sunucu ve yazar Metin Uca ve deneyimli şef Yunus Emre Akkor, 12 Nisan Cumartesi günü fuarda ‘Gelenekten Geleceğe Ekmekler Workshop’u kapsamında Osmanlı ekmeklerinin tarihçesi üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Metin Uca’nın esprili tavırlarıyla dikkat çektiği etkinlikte, Hititlerden başlayarak toplumların Anadolu’da yaptıkları çeşit çeşit ekmekler konuşuldu. Manisa’dan Van’a kadar Anadolu’da yapılan yöresel ekmeklerin de konuşulduğu etkinlikte katılımcılar merak ettikleri soruları sorma fırsatı bularak bu keyifli sohbete dahil oldular. Misafirler, deneyimli şef ve yazar Yunus Emre Akkor’un mutfak hikayelerini de büyük heyecanla dinlediler. 

Evliya Çelebi’ye göre dünyanın en ünlü ekmekleri…İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık etkinlikte: “ Evliya Çelebi ekmekler için “Nan Paresi, Can Paresi demiştir. Evliya Çelebi’ye göre dünyanın en ünlü ekmekleri; Manisa’nın beyaz unlu ve çörek otlu ekmekleri, Van’ın çörek otlu ve sulu ekmeği, Erdel diyarının karanfil ve tarçınla yoğrulan Sipav ekmeği, Kahire’nin has ve anasonlu ekmeği ve hepsinden üstün olarak 3 ay boyunca bayatlamayan İstanbul somonudur. Bunun yanı sıra Hititler’de 180 çeşit ekmek var. Haşhaşlı, biralı, bezelyeli, hıyarlı ve şaraplı” sözleriyle misafirlere ekmek kültürüne dair bilgiler aktardı. 

IBATECH Fuarı’na bu yıl da damgasını vuran endüstriyel mutfağın lideri İnoksan, 4 gün boyunca süren keyifli aktiviteler ve pişirme etkinlikleriyle başta %100 yerli Inosmart Fırın Ailesi olmak üzere birçok yenilikçi ekipmanı sektörün beğenisine sundu. 

İnoksan Hakkında:

Endüstriyel mutfak sektörünün öncü firmalarından İNOKSAN, 1980 yılında Vehbi Varlık tarafından kurulmuştur. İNOKSAN, profesyonel bir mutfak için hazırlık aşamasından pişirmeye, servisten bulaşıkhane ünitelerine varan yüzlerce çeşit endüstriyel mutfak ekipman ve cihazı üretmektedir. 20.000 m² kapalı alanda kurulu teknolojik bir mutfak üssüne sahip İNOKSAN, 5 kıtaya ihracat yapmaktadır. Ülke çapına yayılmış 80 yetkili servis ile satış sonrası hizmetlerini yürüten İNOKSAN'ın 6 büyük ilde bölge müdürlüğü bulunmaktadır. Paslanmaz çelik,krom nikel saç ve ithal yerli kompenetler birleştirilerek CNC kontrollü makinalarda üretim yapan İNOKSAN, projeden servise kadar tam bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Uluslararası temsilcilikleri vasıtası ve direkt satışları ile üretiminin %35'ini ihraç eden İNOKSAN, uluslararası bir marka olma yolunda hızla ilerlemektedir. 

http://www.inoksan.com/

Yunus Emre Akkor kimdir?

1975 yılında Kilis’te doğdu. Yirmi yıllık mutfak deneyimi ve yemek araştırmaları ile Osmanlı ve Ortadoğu 

mutfakları üzerine uzmanlaştı. Ulusal gazete ve dergilerde röportajları, yemek tarifleri ve araştırma yazıları 

yayınlanmış olup halen yazın faaliyetine devam etmektedir. Ulusal ve yerel televizyonlarda çeşitli programların 

yemek bölümlerini yönetmekte olan Akkor, aşçılık ve gastronomi bölümü olan üniversiteler ve meslek

liselerinde gönüllü olarak Osmanlı Mutfağı üzerine sunumlarda bulunmaktadır. Halen restoranlara danışmanlık 

veren Akkor çeşitli seminerlere konuşmacı olarak katılmaktadır. Birçok STK'dan ülkemizin ve mutfak 

kültürümüzün tanıtımına yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket ve teşekkür belgeleri almıştır. Sosyal içerikli 

çalışmalarından dolayı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nce taltif edilen Akkor’un yemek yarışmalarında 

dereceleri mevcuttur. "Osmanlı Deniz Mutfağı" isimli kitabı ile "Gourmand World CookBook" yarışmasında 2012 

yılı "Best Fish and Seafood Book" (En iyi balık ve deniz ürünleri kitabı) ödülünü kazanmıştır.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Evliya Çelebi Metin Uca Türkiye Teknoloji Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title