Haberler

Innovations in Credit 2013" Konferansı

Güncelleme:

Finar ve CRIF işbirliğinde düzenlenen "Innovations in Credit 2013" Konferansı24 Ekim'de İstanbul'da yapıldı

Finans sektöründe ve reel sektörde kredi derecelendirme süreçlerini takip eden ve modeller geliştiren Finar ile bu alanda dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri olan CRIF'in birlikte düzenlediği "Innovations in Credit 2013" Konferansı 24 Ekim'de İstanbul'da yapıldı.

Türkiye'den ve yurtdışından finans ve iletişim teknolojileri sektörlerinin üst düzey yöneticilerini bir araya getiren "Innovations in Credit 2013" Konferansı'nda kredi ve risk yönetiminde sektöre kazandırılan yenilikler, kurum içi başarılı ve yeni uygulamalar paylaşıldı.

Finansal kurumlar ve telekom, enerji, altyapı hizmet kuruluşlarında kredi ve risk yönetimine yönelik çözümlerin ve güncel konuların ele alındığı konferansın bu yıl Viyana'da düzenlenen ilk oturumundan sonra, ikinci oturum İstanbul'da Çırağan Palace Kempinski Otel'de yapıldı.

Konferansın açılışında bir konuşma yapan Finar Genel Müdürü Didem Taner, 24 yıldır Türkiye'de yerleşik kuruluşların kredi değerliliği raporlarını ürettiklerini söyledi ve bugüne kadar 70 binden fazla Türk şirketine rating verdiklerini, veri tabanlarında da 1.2 milyon Türk şirketinin bilgisinin yer aldığını belirtti. Taner, şu bilgileri verdi:

"Banka ve finansal kurumlara kredi risk yönetimi ve kredi değerlendirme süreçlerine yönelik modellerin, karar destek sistemlerinin kurulması, izlenmesi ve iyileştirilmesi konularında danışmanlık hizmeti ve yazılım desteği veriyoruz. Finar, kurumsal kredilere, ticari kredilere, küçük/orta ölçekli işletme kredilerine ve bireysel kredilere yönelik olarak Türk kredi piyasasının şartlarına uygun olarak tasarlanmış derecelendirme modellerinin geliştirilmesi ve izlenmesi konusunda büyük tecrübeye ve analitik uzmanlığa sahip. Bu modeller Türk finans kuruluşları tarafından başarıyla uygulanıyor."

CRIF Decision Solutions Başkan Yardımcısı Aldo Bruschi ise verilerin analizi için her yıl yeni modeller geliştirdiklerini belirterek, operasyonel süreçleri yönetmenin yanında Basel'e uyum konusunun da büyük önem kazandığına dikkat çekti. Bruschi, "Basel'e uyum işimizi daha da karmaşıklaştırsa da uluslararası deneyimimizle finansal kurumlara destek veriyoruz. Bu alanda Finar gibi deneyimli bir ortakla çalışmak bizim için büyük üç" dedi.

Konferansa konuk konuşmacı olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Murat Türker de katıldı. Konferansının birinci oturumunda Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Karademir, Koçfinans Genel Müdürü Pınar Kitapçı, Fibabanka Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun, T-Bank Genel Müdür Yardımcısı Yurdakul Özdoğan, Deutsche Bank İtalya yöneticisi Antonio Trentini, Finar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Araç ve CRIF Araştırma ve İnovasyon Direktörü Marco Salemi söz aldı. İlk oturumda konuşmacılar, finans sektöründe inovatif kredi yönetimi konusunu ele aldılar.

Konferansın, finans dışı sektörlerde kredi karar süreçleri ve yönetim konulu ikinci oturumunda söz alan Hera Grup İtalya Kredi Yönetimi Başkanı Gaia Cioci da, kamu hizmetlerinde kredi yönetimi başlıklı bir konuşma yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Viyana Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title