Haberler

İngiltere Soruşturma Başlatıyor

İngiltere Savunma Bakanlığının, Askerlerinin Geçen Ay İran Tarafından Gözaltına Alınması Sürecini Baştan Sona Açıklığa Kavuşturmak Amacıyla Soruşturma Başlatacağı Bildirildi.

İngiltere Savunma Bakanlığının, askerlerinin geçen ay İran tarafından gözaltına alınması sürecini baştan sona açıklığa kavuşturmak amacıyla soruşturma başlatacağı bildirildi.

Bakanlığın ayrıca, İngiliz askerlerin hikayelerini basına anlatmalarına izin verilmesi kararını yeniden gözden geçireceği belirtildi.

Savunma Bakanı Des Browne, Avam Kamarasında yaptığı konuşmada, parlamentonun ve halkın bu olayla ilgili tüm gerçekleri öğrenmesini istediğini belirterek, kraliyet deniz kuvvetleri komutanı korgeneral Sir Rob Fulton tarafından yürütülecek soruşturmanın 6 hafta sürmesinin beklendiğini ve daha sonra hazırlanan raporun parlamenterlere sunulacağını söyledi.

Des Browne, bu soruşturmayla ayrıca, bu olaylardan ders alınılması ve bir daha olmasına izin verilmemesini hedeflediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title