Haberler

İngiltere Prensi Harry'nin Irak'ta Askerlik Yapması

Askerlik Görevini Yerine Getiren İngiltere Prensi Harry, Irak'ta Görev Alabilir. Harry'nin Bulunduğu Birliğin Bu Hafta İtibariyle "Irak'ta Savaş" Eğitimi Verilecek.

Askerlik görevini yerine getiren İngiltere Prensi Harry, Irak'ta görev alabilir. Harry'nin bulunduğu birliğin bu hafta itibariyle "Irak'ta savaş" eğitimi verilecek.

İngiliz ordusunda askerlik hizmetini yerine getiren İngiltere Prensi Harry'nin Irak'ta görev alması sözkonusu olabilir. News of the World'de yeralan habere göre, Prens Charles'ın küçük oğlu Harry'nin de aralarında bulunduğu askeri birlik, bu hafta itibariyle "Irak'ta savaş" eğitimi alacak. Irak'taki yaşam koşulları, bölgedeki durum ve savaş halinde yapılması gerekenlerin tatbik edileceği eğitim sürecinin sonunda birliğin Irak'ta görev alıp almayacağı henüz netlik kazanmadı. Ancak ismini açıklamak istemeyen askeri bir kaynak, "Eğer bir asker Operasyonel Eğitim ve İstişare Grubu'nda (OPTAG) eğitim almışsa, o verilen göreve gönderilir, bu bu kadar basit" yorumunda bulundu.

Bu arada Harry'nin Irak'ta görev almak konusunda açıklama yapmazken, içinde bulunduğu alayın Nisan ayında bölgeye gönderilmesinin planlandığı kaydedildi. Harry gibi orduda görevli bulunan kardeşi Prens William'ın da Irak'taki 7 bin İngiliz askerinin arasına katılması konusunda çeşitli spekülasyonlar yapılırken, günün birinde Kral olacak olan Harry ve Williams, Blues ve Royals alaylarında askerlik görevlerini sürdürüyor.

Öte yandan her iki kardeş için de durumlarının onaylanması ve Irak'ta görev almaları halinde amcaları, Kraliçe 2. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'un izini takip etmiş olacaklar. Prens Andrew, 1982 yılındaki Falklands Savaşı sırasında helikopter uçurmuştu.

(AFP-KK-KK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title