Haberler

İngiltere'nin En Önemli Müslüman Derneğinden Teröre Kınama

İngiltere'nin En Büyük Müslüman Dernekleri Topluluğu İngiltere Müslüman Konseyi, Son Günlerde Meydana Gelen Terör Faaliyetlerini Kınadı.

İngiltere'nin en büyük Müslüman dernekleri topluluğu İngiltere Müslüman Konseyi, son günlerde meydana gelen terör faaliyetlerini kınadı.

Bugün acil bir basın toplantısı düzenleyen İngiltere Müslüman Konseyi yetkililerinden Davud Abdullah'ın basın bildirisini okumasının ardından,

Konsey Genel Sekreteri Muhammed Abdulbari, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantıyı 40'tan fazla İngiliz gazeteci izledi.

500'den fazla Müslüman derneği çatısında barındıran Müslüman Konseyi, İngiltere'deki Müslümanların çoğunluğunu temsil etmesi nedeni ile, İngilizlerin dikkatini üzerinde topluyor. Önemli İngiliz televizyonlarının haber kanallarında canlı yayınlanan toplantıda, özellikle son günlerde meydana gelen terör faaliyetlerinin ve hazır halde bulunan patlayıcıların, Müslüman topluma mal edilmemesi gerektiği üzerinde duruldu.

1.6 milyon Müslüman'ın yaşadığı İngiltere'de, özellikle 2005 yılında meydana gelen ve 52 kişinin öldüğü bombalı terör saldırıları sonrasında, haksız yere Müslüman toplum hedef gösterilmiş, İngiltere'de İslam ve Müslüman düşmanlığı artış göstermişti.

Abdulbari konuşmasında, "Kasten masum insanları öldürmek ve sakatlamak çabasında olanlar, hepimizin düşmanıdır" diyerek, Galsgow ve Londra'da bomba yüklü araçlarla planlanan terör eylemlerinin sebebi ne olursa olsun haklı görülemez olduğuna dikkat çekti. Bari ayrıca, İngiltere'de sahip olunan değerlere karşı duranların ve öldürme girişiminde bulunanlar ile bu kişilere yardım edenlerin, hem Müslüman hem de Müslüman olmayanların ortak düşmanı olduklarını ifade etti.

Bununla birlikte, İngiltere'nin çiçeği burnunda Başbakanı Gordon Brown, Müslüman Konseyi yetkilileri tarafından, son günlerdeki olayların ardından gösterdiği sakin tavrı nedeniyle övgü aldı.

Abdulbari, İHA'ya yaptığı açıklamada, son günlerde Londra'da ve Glasgow'da meydana gelen olayları kınadıklarını, kim tarafından yapılırsa yapılsın, masumları öldürmeyi hedef alan terör olaylarını ayıplanacak bir durum olduğunu söyleyerek Başbakan Brown'ın ve İçişleri Bakanı Jacqui Smith'in olayların ardından gösterdikleri tavrı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Davud Abdullah ise, Cumartesi günü, Londra'daki Merkez Camisi'nde, İngiltere'de bulunan tüm Müslüman dini liderlerin ve temsilcilerin, katılacakları bir toplantıda hep beraber meydana gelen terör olaylarına karşı ortak bir çözüm yolu arayacaklarını ifade etti.

Gordon Brown'ın eylemlerin ardından gösterdiği sakin tavırdan övgüyle bahseden Abdullah, Brown'ın sorumluluklarını yerine getirirken, Müslümanlara karşı düşmanca davranmadığını ifade etti.

Abdullah, ayrıca bu tür eylemlerin, politik sorunları çözme noktasında hiçbir işe yaramayacağını belirterek, sadece üzüntü, nefret ve acı meydana getireceğini ifade etti. Abdullah, bunun da Müslüman karşıtlığını arttıracağını ve bu tür eylemleri destekleyen Müslümanların bunu çok yüksek bedellerle ödeyeceğini de söyledi.

(HU-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title