Haberler

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Davetlisi Olarak Türkiye'ye Gelen Büyük Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth Temaslarına Başlamadan Önce İlk Olarak Anıtkabir'i Ziyaret Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Büyük Britanya Kraliçesi 2. Elizabeth temaslarına başlamadan önce ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kraliçe 2. Elizabeth ve beraberindeki heyet Anıtkabir ziyaretlerinde Aslanlı yolda yürüyerek Atanın huzuruna çıktı. Kraliçe 2. Elizabeth'in üzerinde beyaz karanfiller bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Kraliçe Elizabeth ve beraberindeki heyet Misak'ı Milli Kulesine geçti. Burada Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Kraliçe 2. Elizabeth deftere şunları yazdı: "Birleşik Krallığın büyük değer verdiği bir dostu ve modern tarihin en büyük şahsiyetlerinden biri olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygılarımı sunmak benim için büyük bir onurdur".

Öte yandan, Kraliçe 2. Elizatbeth'e Anıtkabir ziyaretinde kocası Edinburgh Dükü Prens Philip, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ankara Valisi Kemal Önal ve İngiliz ve Türk yetkililer eşlik etti. Siyah ve yeşil renklerden oluşan döpiyes giyen ve şapka takan, kraliçe 2. Elizabeth'e 1936 yılında İngiliz Kralı 8. Edward'ın Atatürk'ü ziyaretinde çekilmiş fotoğraflarıyla kendisinin 1971'de gerçekleştirdiği ziyaretin fotoğraflarıyla ile Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Kataloğu hediye edildi.

(EKO-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title