Haberler

İngiltere Dışişleri Bakanı Mılıband'ın İspanya Temasları

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, İspanya Ziyaretinde, İngiltere'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Üyeliğini Desteklediğini Yineledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, İspanya ziyaretinde, İngiltere'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğini desteklediğini yineledi.

Geçtiğimiz günlerde ilk resmi yurtdışı ziyaretini Ankara'ya gerçekleştiren İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, bugün İspanya ziyaretinde Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerinin altını çizdi. İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen "Dünyada Etkin Bir AB" başlığı altındaki konferansta konuşan Miliband, Türkiye'nin AB'ye üye olmasıyla ilgili, "İngiltere için de, AB için de Türkiye için de iyi olacağını düşünüyoruz" dedi. Türkiye'nin AB'ye katılmasının reddedilmesinin, AB'nin bir Hıristiyan kulübü

olduğu anlamına gelmeyeceğini ifade eden Miliband, ancak çoğunluğu Müslüman olan Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin iyi olacağını söyledi.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title