Haberler

İngiltere'den Sisi'ye Resmi Davet

İngiliz hükümetinin Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi resmi ziyaret için Londra'ya davet ettiği öğrenildi.

AA muhabirinin İngiltere Başbakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Sisi İngiltere'ye resmi olarak davet edildi ancak kaynaklar ziyaretin ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir karara varılmadığını bildirdi. İngiliz basını, Sisi'nin bu yıl sonuna doğru gelmesinin beklendiğini bildirdi.

İngiltere'nin davetinin bu hafta Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezalarının hemen ardından yapılması, ülkedeki çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerinin tepkisine neden oldu.

Britanya Müslüman Birliği Başkan Yardımcısı Muhammed Kozbar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu davet kararı bizi çok şaşırttı" dedi.

Davetin, Mursi'nin idam kararının hemen ardından yapıldığına dikkati çeken Kozbar, "Birleşik Krallık genelde idam kararlarına karşı durur. Mısır mahkemesinin kararının ardından Birleşik Krallık'ın Sisi'ye karşı daha sert bir tavır takınmasını bekliyorduk. Sisi üzerinde baskı kurulacağına, boykot edileceğine, buraya davet ettiler. Burada yine batının iki yüzlülüğünü görüyoruz. Birleşik Krallık'ın bu daveti ticarete, demokrasi ve insan haklarından daha fazla önem verdiğini göstermiştir" diye konuştu.

Uluslararası Af Örgütü'nün Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktör Yardımcısı Hassiba Hadj Sahraoui de davet kararını "hayret verici" olarak nitelendirerek, "David Cameron'ın insan hakları ihlallerini Sisi ile kişisel olarak yüz yüze görüşmesini görmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

İngiltere bu hafta, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezalarının ardından açıklama yapmış ve cezalardan derin endişe duyduğunu bildirmişti.

Açıklamada, "İngiltere, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne dayanan daha istikrarlı bir Mısır'ı desteklemektedir. Bundan sonraki yasal süreçleri yakından takip etmeye devam edeceğiz" denilmişti.

Mısır mahkemesi bu hafta, ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi hakkında "casusluk" davasından müebbet hapis, "hapishaneler baskını" davasından ise idam cezası vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Londra Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

MURSİ yi bizden başka koruyan, onun için gösteriler yapan kimse yok. Yapılan tüm gösteriler zaten göstermelik olarak RTE nin söyledikleri boşta kalmasın hesabıyla yapılıyor. AMA GERÇEK OLAN TÜM DÜNYANIN MURSİ''yi UMURSAMADIĞIDIR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title