Haberler

İngiltere'de "Türkiye'nin Muhafazakar Partili Dostları" Kuruldu

İngiltere'nin Başkenti Londra'da, "Türkiye'nin Muhafazakar Partili Dostları" İsimli Lobi Grubu, Organize Edilen Bir Resepsiyonla Faaliyetlerine Başladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, "Türkiye'nin Muhafazakar Partili Dostları" isimli lobi grubu, organize edilen bir resepsiyonla faaliyetlerine başladı.

"Sofra" isimli Türk restoranında gerçekleşen tanıtım toplantısına İngiliz ve Türklerden oluşan kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Toplantıya katılanlar arasında, Muhafazakar Partili milletvekili David Burrowes, Muhafazakar Parti Gölge İçişleri Bakanı Dominic Grieve, Westminister eski Belediye Başkanı Harvey Marshall, Lord Sheikh ve Doğan Delman yer aldı.

Açılış konuşması yapan Muhafazakar Parti Enfield Belediye Meclis üyesi Ertan Hürer, Türkiye'nin stratejik önemine değinerek, Muhafazakar Parti'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girmesi için geçmişten beri destek olduğunu ve AB'nin üyesi olacağını ifade etti.

Muhafazakar Parti Milletvekili David Burrowes de toplantıda kısa bir konuşma yaparak, Türkiye ile İngiltere arasındaki iyi ilişkilerin ve diyalogun genişleyerek süreceğini söyledi ve Türkiye'nin değerlerinin farkında olduklarını ve stratejik öneminin olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantıda İngiltere'nin ünlü düşünce kuruluşu Chatham House'ın politika ve strateji uzmanlarından Fadi Hakura da davetlilerin sorularını yanıtlarken, Türkiye'de son yıllarda yaşanan olumlu gelişmelere vurgu yaparak, özellikle de AK Parti iktidarı tarafından yapılan reformlara dikkat çekti.

Hakura, Türkiye'de yapılan son genel seçimden sonra yaşanan gerginliklerin reform sürecine olumsuz etkileri olduğunu vurgularken, AB'ye üyelik sürecinin halen sürdüğünü söyleyerek, başörtüsü konusunda yaşanan sorunlar ve AK Parti'nin kapatılma davasının, Türkiye'de gerçekleşmekte olan reform sürecini yavaşlattığını dile getirdi.

Reformların durmayacağını söyleyen Hakura, bu konuda oldukça iyimser olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde reformlar konusunda daha fazlasının yapılacağını ifade etti.

Fadi Hakura, KKTC ile ilgili olarak yöneltilen sorulara ise, Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın sorunların çözümü için çok iyi bir fırsat olduklarını ve bu fırsatın kullanılmaması halinde, bölünme olunacağını belirtti.

(HU-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title