Haberler

İngiltere'de 'Trump'ın Ziyaretine Hayır' Protestosu

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento önünde toplanan binlerce kişi Donald Trump'ın İngiltere'ye yapacağı ziyareti protesto etti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento önünde toplanan binlerce kişi Donald Trump'ın İngiltere'ye yapacağı ziyareti protesto etti.

İngiltere'de ABD Başkanı Donald Trump'in bu yıl içersinde yapacağı ilk resmi ziyarete karşı protestolar dinmiyor. Stop the War (Savaşı Durdur) Platformu, Stop Trump (Trump'ı Durdur) kampanyası düzenledi. Kampanya'nın ilk protestosu bugün İngiltere Parlamentosu önünde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Aynı saatlerde Parlamento'da da Trump'ın İngiltere'ye yapacağı ziyaretin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin oturum yapıldı.

Başbakan iptal etmeyi düşünmüyor

İngiltere Başbakanı Theresa May'in ABD'ye yaptığı ziyaretin ardından Trump'ı da İngiltere'ye davet etmesi üzerine, İngiltere'de Trump'ın istenmediğine dair imza kampanyası başlatılmıştı. Kampanyada toplanan imzanın sayısı 1 milyon 800 bine kadar ulaşınca, söz konusu ziyaretin iptal edilip edilmeyeceği konusunda Parlamento'da oturum yapılmasına karar verilmişti.

May ise yaptığı açıklamada, ziyareti iptal etmeyi düşünmediğini belirtmişti. Bu nedenle Parlamento'daki oturumun sembolik olduğu belirtiliyor.

Oturumun gerçekleştiği sıralarda Parlamento Meydanı'nda toplanan protestocular Trump'ın İngiltere'de istemediklerini söyleyerek Trump'ın etnik azınlıklara, mültecilere, Müslümanlara ve kadınlara yönelik ayrıştırıcı söylemlerini protesto etti.

İngiltere Ulusal Protestosu adıyla, protestolarına devam edeceklerini açıklayan platformun düzenlediği mitingde, aralarında milletvekilleri, sendika liderleri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi konuşma yaptı.

Platform üyeleri yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın nefret, ırkçılık ve ayrımcılığa yol açan söylemlerine ve Başbakan Theresa May'in Trump'ı destekleyeci siyasetine dur diyecekleri ifade edildi.

(Fotoğraflı)

Görüntü Dökümü:

-Protestocuların sloganları

-Konuşmacılar

-Miting alanından görüntüler - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Donald Trump Theresa May Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title