Haberler

İngiltere'de Tabipler Birliğinden Kumar Uyarısı

İngiltere'de Tabipler Birliği, Ülkede Giderek Artan, Kadın ve Gençleri de Pençesine Alan Kumar Bağımlılığı Hakkında Hükümeti Uyardı.

İngiltere'de Tabipler Birliği, ülkede giderek artan, kadın ve gençleri de pençesine alan kumar bağımlılığı hakkında hükümeti uyardı.

İngiliz halkının kumar bağımlılığını ''Kumarbazlardan oluşan bir millet oluyoruz'' başlığıyla özetleyen The Independent gazetesi de derhal önlem alınması gereğine işaret etti.

Tabipler Birliğinin açıklamasında, milli sağlık sistemi içinde kumar bağımlılığı alanında yapılan psikolojik tedaviye daha çok fon ayrılması ve gerekirse bu illeti yenmek için tedavi ihtiyacı duyanlar için merkezler açılması çağrısına yer verildi.

Açıklamada, kumar oynatılmasıyla ilgili kuralların yumuşatılması sonucunda çocukların da risk altında olduklarına işaret edildi.

Özellikle 24 saat boyunca kumar oynanabilen internet sitelerinin büyük tehdit oluşturduğuna dikkati çeken uzmanlar, hükümeti ''sahil kentlerinde yeni kumar cennetleri yaratmak'' yerine, radikal kararlar almaya çağırdı.

Yıllık kumar ve bahis endüstrisinin cirosunun 40 milyar sterlin olarak tahmin edildiği İngiltere'de en az 300 bin kişinin bağımlılık düzeyinde kumar oynadığı belirtiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title