Haberler

İngiltere'de Sel Felaketi Hayatı Olumsuz Etkilemeye Devam Ediyor

60 Senenin En Büyük Sel Felaketine Maruz Kalan İngiltere'de Binlerce Ev Tahliye Edilirken, Bazı Bölgelerde Elektrik Kesintileri Yaşanıyor, Ülkede İçme Suyunda da Kıtlık Başladı.

60 senenin en büyük sel felaketine maruz kalan İngiltere'de binlerce ev tahliye edilirken, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanıyor, ülkede içme suyunda da kıtlık başladı.

Thames Nehri'ne bağlanan dereler taşarak gece Oxford'da bazı bölgeleri sular altında bıraktı. Olay sonrası 250 ev boşaltıldı, bölge halkı yakınlardaki bir futbol stadında geçici olarak konaklatılıyor. Şehre elektrik veren trafo da suların altında kalırken, elektrikler zaman zaman kesiliyor. Polis şimdilik geniş çaplı elektrik kesilmesi olmayacağını bildirdi.

Meteoroloji kaynakları, ülkenin güneyinde yarın yağışların daha da artacağını ifade etti. Bunun, güneyde birçok şehirde etkili olan felaketin boyutlarının artmasına yol açabileceği belirtildi.

Başbakan Gordon Brown, sel felaketinin yaralarının sarılması için elden geleni yapacaklarını söyledi.

Selin maliyetinin milyarlarca sterlin tutacağı ifade ediliyor.

(AFP-EA-EA-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title