Haberler

İngiltere'de Obezite ile Mücadele

İngiltere'de obezite oranının özellikle çocuklar ile gençlerde her geçen gün artması nedeniyle, sağlık konusunda çalışan bilim adamları hastalıkla mücadele için yeni önlemler geliştiriyor.

Yapılan son araştırmalara göre, kızların her gün çok kısa süre gözetim altında yapacakları egzersiz programı ile obezite sorununun büyük oranda çözülebileceği ortaya çıktı.

İngiltere, yapılan araştırmalar sonucu obezite ile mücadelede önemli sonuçlar elde etti. Son zamanlarda yapılan geniş çaplı araştırma sonuçlarına göre, egzersiz ve aktivite kapsamı içinde kısa bir süre futbol oynamak ya da okul içinde yapılacak hızlı tempolu kısa bir yürüyüşün çok büyük öneme sahip olduğu ifade ediliyor. Bununla birlikte, erkek çocuklarının daha çok aktivitelerde bulunduğu ve obez olma riskinin kızlara göre daha az olduğu, ancak kız çocuklarının da bu egzersizlerle obezite olasılığını yarı yarıya indirebileceğine dikkat çekildi. Yapılan son araştırmaların sonuçlarına göre, erkek çocuklarının günde 25 dakika, kız çocuklarının ise ortalama 16 dakika aktivitelerde bulundukları ortaya çıktı. "90'ların Çocukları" isimli araştırma grubu tarafından yapılan ve 12 yaşındaki 5 bin 500 çocuğu kapsayan araştırmada, çocukların tamamına aktivite ölçer bir cihaz takılarak, uyku dışında tüm saatler içindeki aktivitelerinin tespit edilmesi sağlandı. Araştırmada yer alan Middlesex Üniversitesi profesörlerinden Chris Riddock, obezite ile savaşta aktivitenin öneminin, bu araştırma ile daha net bir şekilde ortaya çıktığına dikkat çekerek, "Bazen çok küçük aktiviteler bile şaşırtıcı oranda büyük değişiklikler ortaya çıkarıyor. Günde 15 dakika ekstra aktivite, obezite sorununu yarı yarıya indiriyor" şeklinde konuştu.

1991 yılında başlatılan araştırmaya 14 bin 500 hamile kadının katıldığı, çocukların ve ailelerinin bütün bu süreç içinde gözlemlendiği, halen 14 bin çocuğun aynı araştırmaya kayıtlı olduğu, 7 yaşından itibaren tüm kayıtlı çocukların kliniğe giderek gözetimlerinin klinik ortamında devam ettiği ifade edildi.

(HU-OYK-OYK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title