Haberler

İngiltere'de Erken Genel Seçime Doğru

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti, gelecek ay yapılacak genel seçime ilişkin beyannamesini kamuoyuyla paylaştı.

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti, gelecek ay yapılacak genel seçime ilişkin beyannamesini kamuoyuyla paylaştı.

İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti Genel Başkanı Theresa May, ülkenin Halifax bölgesinde yaptığı konuşmada, seçim vaatlerini açıkladı.

Partisinin, "sıradan insanların çıkarları için çalışacak bir hükümet" sözü verdiğini dile getiren May, "Ana akım Britanya için ana akım hükümet." sloganı kullanarak 88 sayfalık seçim beyannamesini detaylandırdı.

İktidara gelmeleri halinde, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılık (Brexit) sürecinde ekonomiyi güçlendirme ve istikrarı koruma sözü veren May, ayrıca adaya gelen göçmenlerin sayısının azaltılması, vergilendirmede ve yaşlı nüfusa sunulan sosyal hizmetlerde düzenlemeye gidilmesi vaatlerinde bulundu.

"Birlikte, İleriye: Daha Güçlü Britanya ve Müreffeh Gelecek İçin Planımız" başlıklı seçim manifestosuna ilişkin yaptığı bilgilendirmede May, önümüzdeki beş yılın Britanya'nın karşılaşacağı en zorlu yıllar arasında yer alacağını savundu.

Esas temel zorluğun, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden ayrılık kararının uygulanması olduğuna dikkati çeken May, "Bizi Brexit tanımlayacak. Dünyadaki yerimizi, ekonomik güvenliğimizi ve gelecekteki refahımızı Brexit tanımlayacak." ifadelerini kullandı.

May, "Dolayısıyla şimdi ülke ve halk için en iyi Brexit anlaşmasını elde etmek üzere güçlü ve istikrarlı bir hükümete ihtiyaç var. Britanya'nın şimdiye kadar hiç olmadığı bir şekilde net bir plana ihtiyacı var. Brexit boyunca elimizdeki sağlam planla hepimiz için daha güçlü, daha adil ve daha müreffeh bir Britanya inşa edeceğiz." şeklinde konuştu.

Britanya halkının Brexit'i tercih ettiğini ve bu karara saygı duyduğunu vurgulayan May, seçimi kazanmaları halinde muhafazakar bir hükümetin "Britanya için Avrupa ile derin ve özel bir ortaklık" kuracağını aynı zamanda diğer ülkelere de erişeceklerini aktardı.

Brexit müzakereleri öncesinde Britanya halkının bir araya gelmesi ve kendisini desteklemesi çağrısında bulunan May, "Britanya için mücadele ederken elimi güçlendirin. Ben ve ekibim için verilecek her bir oy, önümüzdeki (Brexit) müzakerelerde elimizi güçlendirecek. Ben ve ekibim için verilecek her oy daha güçlü, müreffeh bir Britanya için oy olacaktır." dedi.

Göçmen sayısını 10 binli rakamlara indirme sözü

Muhafazakar Partinin seçim beyannamesindeki bir diğer odak noktası da vergilendirme konusu oldu.

Buna göre parti, tekrar iktidara gelmesi halinde yıllık kazançta kişisel vergi muafiyet sınırını 12 bin 500 sterline çıkarmayı, kişisel gelirde yıllık en yüksek kazanç limitini 2020 yılına kadar 50 bin sterline yükseltmeyi, kurumlar vergisini 2020 yılına kadar yüzde 17'ye düşürmeyi ve şirketlere uygulanan vergi oranlarını da yeniden değerlendirmeyi vadediyor.

Öte yandan parti, sosyal harcamaları kısma yönünde hareket edeceğini bildirirken, bunu eğitime ve sağlık hizmetlerine yatırım yapma sözüyle dengelemeyi hedefliyor.

Muhafazakar Partinin 2010 yılından bu yana başarmayı amaçladığı, ülkeye gelen göçmen sayısını yüz binlerden on binlere indirme hedefi yeni seçim beyannamesinde de yer aldı.

Uygulanabilirliği 7 yıldır ülkedeki birçok kesimler tarafından eleştirilen tartışmalı konuya ilişkin May, yurt dışından çok sayıda göçmenin gelmesinin toplumsal uyumu bozan bir etki yaptığını savundu.

Başbakanlığı öncesinde İçişleri Bakanlığı görevindeyken de bu hedefi başaramamakla eleştirilen May, manifestonun açıklandığı salonda bir gazetecinin bunu hatırlatması üzerine "Göçü sürdürülebilir seviyelere indirmek istiyoruz." dedi.

Brexit sonrası AB'den gelen göçün de kontrol altına alınacağının altını çizen May, "Göçmen rakamları konusunu sürekli inceliyoruz. Kontrolsüz göçün kamu hizmetleri ve düşük gelirli vatandaşlara yönelik etkileri var. AB dışına çıktığımızda daha fazla kontrolümüz olacak." ifadelerini kullandı.

Beyanname protesto eşliğinde açıklandı

Bu arada Muhafazakar Partinin Halifax'ta seçim beyannamesini açıkladığı sırada protesto gösterisi düzenlendi.

Halifax tren istasyonunda bir araya gelen göstericiler, buradan toplantının yapıldığı binanın yakınına yürüdü.

Olaysız geçen gösteride eylemciler, "Theresa May defol" sloganı attı.

Gösteride eylemciler mevcut halde iktidarda bulunan Muhafazakar Parti hükümetinin özellikle sağlık, konut ve eğitim alanlarındaki kemer sıkma politikalarını protesto ederek, seçmenlere "gözlerini ve kulaklarını açması" çağrısında bulundu.

Geçen yıl yapılan ve İngiltere'nin AB'den ayrılması yönünde sonuç alınan referandumda da ülkedeki göçmen sayısı ana propaganda malzemelerinden birini teşkil etmişti. 8 Haziran'da erken genel seçime gidecek İngiltere'de, göçmen politikaları seçim kampanyasının önemli bir parçası olmayı sürdürüyor.

2010-2015 yıllarında Liberal Demokrat Parti ile koalisyonun büyük ortağı olarak ülkeyi yöneten Muhafazakar Parti, 2015 seçiminde tek başına iktidara gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Theresa May Britanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title