Haberler

İngiltere'de Enerji Santralleri Askerler Tarafından Korunacak

İngiltere İçişleri Bakanlığı, Olası Terör Saldırılarına Karşı Enerji Santrallerinin Askeri Kuvvetler Tarafından Korunmasına İlişkin Çalışma Başlatılacağını Açıkladı.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, olası terör saldırılarına karşı enerji santrallerinin askeri kuvvetler tarafından korunmasına ilişkin çalışma başlatılacağını açıkladı.

İngiltere'de terörle mücadele kapsamında, enerji tesislerinin korunması için askeri güçlerin görevlendirilmesi gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, olası terör saldırılarına karşı enerji tesislerinin savunmasında askeri kuvvetlerin görev alması konusunun görüşüleceği bildirildi. Uluslararası medyada konuya ilişkin haberlerin yer almasının ardından bakanlık sözcüsü, şu an için bir tehditin var olmadığını ancak ülke genelindeki tehlikenin halen üst seviyede olduğunu kaydetti. Söz konusu yeni yapılanma ile petrol, gaz, elektrik santralleri ve boru hatlarının korunması askeri güçler tarafından sağlanacak. Sözcü, "Durum açıkça ortadadır ki, terör tehtidi ile karşı karşıyayız. Bu nedenle altyapı ve diğer stratejik tesislerimizin korunmasında her türlü olasılığı gözönünde tutmak önemlidir" dedi. The News of the World'te yer alan bir habere göre, askeri güç, Norfolk'taki Bacton gaz boru hattında, İskoçya'nın kuzeyi ve İngiltere'nin kuzeyindeki petrol ve gaz terminallerinde ve İngiltere'nin güney sahillerindeki tesislerde konuşlanacak. Bu arada Bacton, İngiltere'nin gaz ihtiyacının yüzde 25'lik bir bölümünü sağlıyor.

Öte yandan dergiye göre İngiltere'nin iç güvenlik birimi MI5 tarafından sağlanan bir istihbaratta El Kaide'nin söz konusu tesisleri havaya uçurmayı planlıyor, ancak bu durum yetkililer tarafından doğrulanmadı.

(AFP-KK-KK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title