Haberler

İngiltere'de Denizli Peştemalini Tanıttı

İngiltere'nin en büyük eşya fuarlarından Pulse London'da genç Türk girişimcinin el dokuması Denizli peştemalleri fuarın en dikkat çeken ürünlerinden biri oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da her yıl düzenlenen ve ülkenin en büyük mağazalarının yanısıra Avrupa'dan çok sayıda işletmecinin ziyaret ettiği Pulse London fuarında Türk girişimci Gül Ateş, Denizli'den getirdiği el dokuması peştemallleri sergiledi.

Ev tekstilinden, züccaciyeye, giyimden, hediyelik eşyaya kadar 600'den fazla ürünün alıcısıyla buluştuğu fuarda, 6 yıldır İngiltere'de yaşayan Gül Ateş, Türkiye'den peştemal ve el dokuması getirerek sergileyen tek Türk girişimci oldu.

Ateş, Elephant Family Home markasıyla Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük beldesinden getirdiği ve tamamı el dokuması tezgahlarında üretilen pamuklu ürünlerin İngiltere'de tanıtımı ve satışını yapıyor.

İki yıldır kendi çabalarıyla İngiltere'de çok sayıda fuara katılarak Denizli'nin dokuma ürünlerini Avrupa'da tanıtmaya çalışan Ateş, pamuk, keten, bambu gibi insan sağlığına zararsız ve tamamı doğal ürünleri tercih ettiğini söyledi.

Avrupalıların özellikle bu tür organik ürünlere çok talep gösterdiğini ve peştemalleri ilginç bulduklarını belirten Ateş, fuarda sergilediği ve İngiltere'de henüz bulunmayan batik desenli peştemallerin Kızılcabölük'teki el dokuması tezgahlarda günde sadece 18 tane üretilebildiğini söyledi. Ateş, İngilizlerin peştamelleri yüzde yüz pamuk olması, gerek hafif ve kullanımı olması dolayısıyla tercih ettiklerini yoga ve plaj havlusu olarak kullandıklarını sözlerine ekledi. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (1)

Pestemal dunyasimobilWeb@haberler.com:

yüz organik diye bir peştemal türü yok.ben yillrca pestemal urettim kizilcabolukte el dokumasi da degil.motorlu bursa tipi tezgahlarda dokunur pazarlayanlar truva helen falan filan ad takar tanesine 200 300 liraya satar ureten kizilcaboluk lu de kendine bu tur cikislarla avutur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title