Haberler

İngiltere'de Çalışanların Yüzde 31'i "Fazla Kalifiye"

İngiltere'de çalışanların yüzde 31'inin, yaptıkları işler için gereğinden fazla kalifiye oldukları belirlendi.

İngiltere'de çalışanların yüzde 31'inin, yaptıkları işler için gereğinden fazla kalifiye oldukları belirlendi.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nden (ONS) yapılan açıklamada, İngiltere'de 1992 yılından önce mezun olanlar arasında çalıştıkları iş alanları için gereğinden fazla kalifiye olanların oranının yüzde 22 seviyesinde olduğu, rakamın, 2007'den sonra mezun olanlar arasında yüzde 34 seviyesine kadar yükseldiği belirtildi.

İngiltere'de toplam çalışanlar içinde, pozisyonları için gereğinden fazla kalifiye olan çalışanların oranının ise yüzde 31 olduğu bildirilen açıklamada, çalıştıkları işler için gereğinden fazla kalifiye olan çalışanların oranının yüzde 25 ile başkent Londra'da en yüksek seviyede olduğu kaydedildi.

Ülkede, beşeri bilimler ve sanat mezunlarının ağırlıklı olarak alanlarındaki donanımlarının altındaki işlerde çalışmak zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, "25-49 arası gibi bazı yaş gruplarındaki kişilerin, işlerin gerektirdiğinin üzerinde eğitim aldığını gözlemliyoruz. Özellikle 35-49 yaş grubuna baktığımızda, yüksek eğitimin İngiltere'nin istihdam piyasası için kalıcı bir sorun olduğunu görüyoruz." denildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title