Haberler

    İngiltere'de Brexit Karştıları Önde

    İngiltere'de 23 Haziran'da yapılacak referandumla seçmenlere, 'Birleşik Krallık Avrupa Birliği üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?' sorusu yöneltilecek.

    İngiltere'de 23 Haziran'da yapılacak referandumla seçmenlere, 'Birleşik Krallık Avrupa Birliği üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?' sorusu yöneltilecek.

    Seçime günler kala yapılan anket sonuçları birbiri ardına yayımlanıyor.

    Ülkede anketler gibi gazeteler de iki ayrı kampanya yürütüyor. Mail on Sunday'in Genel Yayın Yönetmeni David Rose, Twitter hesabından okurlarını "daha güvenli, özgür ve büyük Britanya için" kalmaya davet ederken, ülkenin bir başka etkili gazetesi Sunday Times, "terketmeyi seçmeliyiz" kampanyası yürüttü.

    Tomorrow's Mail on Sunday: "For a safer, freer, more prosperous – and yes, an even Greater Britain: Why we urge you to vote Remain." #EUref— David G Rose (@DRoseMoS) 18 juin 2016

    İşçi Partisi milletvekili Jo Cox'un öldürülmesinin ardından yapılan iki ayrı anket, ülkede İngiltere'nin AB içerisinde kalmasını isteyenlerin oranının yeniden yükselişe geçtiğini ortaya koyuyor.

    AB'den ayrılma fikrinin başını çeken isimlerden olan Boris Johnson, yaptığı konuşmada, "Şimdi ülke olarak kontrolü yeniden ele almalıyız, büyük paraları yeniden kontrol etmeliyiz. Haftalık 3 yüz 50 milyon Pound parayı kendi önceliklerimize harcayabiliriz. ve sınırlarımızın kontrolünü mantıklı, adil ve tarafsız bir sistemle ele alalım" ifadelerini kullandı.

    Ülkesinin birlikte kalması için mücadele eden Başbakan David Cameron ise çalışmalarına hummalı bir şekilde devam ediyor.

    Cameron'ın ekibi ayrıca Avrupa Birliği'nden ayrılınması durumunda ülke ekonomisinin ciddi yara alacağını belirtiyor.

    Geçtiğimiz hafta başında yapılan anketler, AB'den ayrılmak isteyenlerin önde olduklarını gösteriyordu. Survation tarafından yapılan ve Mail on Sunday gazetesinde yayınlanan son ankete göre ise, AB'de kalma yanlılarının yüzde 45, Brexit yanlılarının ise yüzde 42 oranında.

    This is not a rejection of friends but a plea for real reform https: //t.co/6iL7mojQJh #euref pic.twitter.com/3M6Xp2dBSa— The Sunday Times (@thesundaytimes) 19 juin 2016

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 19 Haziran 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Birleşik Krallık Avrupa Birliği Twitter Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title