Haberler
BBC

Başörtülü Şoförün Kullandığı Otobüs İslam Karşıtlarınca Kuşatıldı!

Güncelleme:

İngiltere'de aşırı sağcı ve İslam karşıtı İngiliz Savunma Birliği adlı örgütün gösterisinde, başörtülü otobüs şoförünün protestocular tarafından kuşatıldığı anlar sosyal medyada büyük tepki çekti.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, hafta sonunda aşırı sağcı ve İslam karşıtı İngiliz Savunma Birliği (EDL) adlı örgütün gösterisinde, başötülü bir otobüs şoförünün, protestocular tarafından kuşatıldığı anlar sosyal medyada büyük tepki çekti.

"GEMİSİNİ TERK ETMEYEN KAPTAN"

Independent gazetesi, yolcuları tahliye edilmesine rağmen aracından ayrılmayan sürücü için "Gemisini terk etmeyen kaptan gibi protestoculara cesaret ve hoşgörüyle karşılık verdi" dedi.

GÖSTERİYE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

EDL'nin, yasak olmasına rağmen Facebook üzerinden bir mahkemeden görüntüler yayımladığı için 13 ay hapis cezasına çarptırılan eski liderleri Tommy Robinson'ın serbest bırakılması talebiyle düzenlediği gösteriye, binlerce kişi katıldı.

ABD'li AŞIRI SAĞCILAR DA DESTEK VERDİ

ABD merkezli aşırı sağcı bir örgütün de destek verdiği eylemde göçmen karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) lideri Gerard Batten, "Muhammed bir pedofildi" dedi. Gösteride Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan'ın maskesinin iliştirildiği domuz şeklinde bir balon taşındı, "Trump'ı Seviyoruz" sloganları atıldı.

"İNGİLTERE TRUMP'I SEVİYOR"

Gösteri dağılırken, protestocular Trafalgar Meydanı'nda kalabalığın arasından geçmeye çalışan, başörtülü bir kadının kullandığı otobüsün önünü kesti. Kalabalık, yumrukladığı aracın ön camına "İngiltere Trump'ı seviyor" yazılı bir poster yapıştırdı.

Yolcular güvenlik kaygısıyla tahliye edilirken, otobüs sürücüsü aracından inmeyi reddetti. Zaman zaman kalabalığa gülümseyen ve sükunetiyle dikkat çeken sürücü, 30 dakika boyunca polis takviyesinin gelmesini bekledi. Adı açıklanmayan sürücü, polisin eylemcileri dağıtmasından sonra yoluna devam etti.

BBC

Londra Komik - İlginç Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (40)

ASLI:

TÜRBAN ARABA KULLANIRKEN GÖRÜŞÜ KISITLAR VE KAZAYA YOL AÇA BİLİR. BUNUN İÇİN ARABA KULLANIRKEN TÜRBAN TAKMAK SAKINCALI.

6
27
yanıtYanıtla
Gamze:

seninde acilen hastaneye yatıp beynini degiştirmen lazım degil bu beyin seni cehenneme götürür.

yanıt9
yanıt2
ASLI:

AH GAMZE AH BİR KEREDE BEYNİNİ KULLANSAN. TÜRBANIN YAN TARAFLARI KAPALI OLDUĞU İÇİN GÖRÜŞÜ KISITLAR. AMA ZATEN SUÇ BENDE SİZ ARAP HAYRANLARININ MANTIKLI DÜŞÜNMESİNİ BEKLEMEK HATA.

yanıt1
yanıt10
Bayburtlu:

Gamze hanım aslının sadece beyninin degiştirmek yetmez tüm organlarının degişmesi şarttır.

yanıt8
yanıt1
Gül:

Bir örtü ne kadar düsmani kini ifsa ediyor. Allahim hangi zamana kaldik. Külotsuz gezen artisleri bastaci edip ama basi örtülü bayani linc eden canavarlar.

22
5
yanıtYanıtla
Gül:

Bunu yapan hristiyanlar Hz. Isa bile sizden tiksinir

17
3
yanıtYanıtla
BATUHAN:

Şimdiki hıristiyanların hepsi kâfir ve cehennemlik. Hz.İsanın ise yaymaya çalıştığı din Hanif din idi.Yani bugünkü gerçek İslamiyetin benzeriydi...

yanıt7
yanıt2
Arsel:

Riyadda tahranda mini etekli hiristiyan otobüs şöförü olsun durum eşitlensin yobazlar . Madem ki ne işin var senin ingilterende birsürü yobaz devlet var evine geri dön.Adamlar haklı kimsenislam ülkelerinde rahat hareket edemezken sizlere hoşgörülmesini beklemeniz ikiyüzlülük

7
10
yanıtYanıtla
Esra Kaya:

Öylemi bayan çok bilmiş hoş görmüyorlarsa o zaman Onlar da yobazin önde gidenleri aklınla konuş başka yerinlen değil ????

yanıt8
yanıt2
................:

lafa gelince özgürlük, demokrasi kelamları ağızlarından düşmez. . . hangi tarikatta cemaatte özgürlük var, akıl, eleştiri sorgulama var, demokrasi var. özgürlük bahhaaaane

yanıt1
yanıt0
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title