Haberler

İngiltere Büyükelçisi Baird, Konya'da

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, İngiltere Olarak PKK Terörünü Kınadıklarını ve Bu Konuda Türkiye'nin Yanında Olduklarını Belirterek, Kuzey Irak'taki Meselenin Hükümetler Arası Bir Anlaşmayla Çözülebileceğini Söyledi.

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, İngiltere olarak PKK terörünü kınadıklarını ve bu konuda Türkiye'nin yanında olduklarını belirterek, Kuzey Irak'taki meselenin hükümetler arası bir anlaşmayla çözülebileceğini söyledi.

Konya 3. Ana Jet Üssü'nde düzenlenen ve İngiliz hava unsurlarının da katıldığı Anadolu Kartalı 2007/2 Eğitimi'ni izlemek üzere Konya'ya gelen İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, tatbikatın ardından Konya Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Osman Aydın tarafından kabul edilen Büyükelçi Baird'e ziyareti anısına Selçuklu kartalı amblemli bir çini tabak hediye edildi. Daha sonra gazetecilerin PKK konusundaki sorularını yanıtlayan Nick Baird, İngiliz hükümeti olarak PKK terörünü şiddetle kınadıklarını belirterek,

"Hükümet olarak Türkiye'nin verdiği mücadelede her zaman yanındayız. Çünkü bizim de farklı terör gruplarıyla mücadelemizde Türkiye bizimle birlikte omuz omuza durdu. Bu sorunun çözümü için Türkiye'nin soğukkanlı ve sağduyulu bir yaklaşım sergilemesi gerekir. Kuzey İrlanda'da biz de aynı sorunları yaşadık ve gördük ki güçlü güvenlik önlemleri kesinlikle şiddeti reddeden kişilerle politik bir süreç ile birleştiğinde sonuç verir. Bu dengenin sağlanması gerekir. Kuzey Irak'taki konuya gelince, bizce bu

konunun en iyi yaklaşımı bir anlaşmadır. Özellikle Irak hükümeti ve Amerika'nın da içinde bulunduğu bir anlaşma ortamının sağlanmasıdır. Bu bağlamda ben Başbakan Erdoğan'ın Irak hükümeti Başbakanı Maliki'yi çağırması konusunu son derece takdirle karşılıyorum" şeklinde konuştu.

(MÇ-FM-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title