Haberler

İngiltere Başbakanı Cameron, Ürdün'de

Ürdün Kralı Abdullah, İsrail'in Kudüs'teki provokasyonlarının devam etmesi halinde iki ülke ilişkilerini etkileyeceğini belirtti.

Ürdün Kralı Abdullah, İsrail'in Kudüs'teki provokasyonlarının devam etmesi halinde iki ülke ilişkilerini etkileyeceğini belirtti.

Ürdün Kraliyet Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kral Abdullah, Ortadoğu ziyareti çerçevesinde ülkesinde bulunan İngiltere Başbakanı David Cameron'u kabul ederek, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra, iki ülke ilişkilerini görüştü.

İsrail'in son günlerde Kudüs'te ve Mescid-i Aksa'da şiddeti artırdığına dikkati çeken Kral Abdullah, İsrail'in daha önce de ihlallerinin tekrarlanmayacağı teminatını verdiği ancak buna rağmen ihlallerin devam ettiğine dikkati çekerek, "Fakat maalesef  biz bu vaatleri daha önce duyduk. İsrail'in Kudüs'teki provokasyonlarının devamı Ürdün- İsrail ilişkilerini etkiler" ifadesini kullandı.

İngiltere-Ürdün ilişkilerinin tarihi bağlarına vurgu yapan ve bölgedeki gelişmelerde işbirliği yapmaya devam edeceklerini aktaran Abdullah, özellikle terörizme karşı savaşta ve "Hariciler" olarak tanımladığı radikal gruplara karşı beraber savaşmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın da Ürdün ve İngiltere'nin "çok güçlü" ilişkilere sahip olduğuna işaret ederek, savunma alanında Ürdün ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ülkesinin ABD'den sonra Suriyeli sığınmacılara en çok yardım yapan ikinci ülke olduğunu aktaran Cameron, İngiltere'nin 20 bin Suriyeli sığınmacıyı kabul edeceğini ifade etti.

Cameron'ın İsrail-Filistin arasında barışın sağlanmasını umut ettiğini ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşerek, Netanyahu'nun kendisine Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile ön koşulsuz görüşmeye hazır olduğunu bildirdiğini kaydetti.

Ürdün temaslarına bugün başlayan Cameron, ülkedeki en büyük sığınmacı kampı Zateri Kampı'nı ziyaret etmişti.

Kaynak: AA / Politika

Amerika Birleşik Devletleri David Cameron İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title