Haberler

İngiltere Başbakanı Blair Ankara'ya Geldi

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Kısa Bir Çalışma Ziyareti İçin Ankara'ya Geldi.

İngiltere Başbakanı Tony Blair, kısa bir çalışma ziyareti için Ankara'ya geldi.

Brüksel'de katıldığı AB zirvesinden sonra Türkiye'ye gelen Blair, Esenboğa Havaalanında Ankara Valisi Kemal Önal, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Graham Faraday Baird ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Konuk Başbakan, alandan elçilik konutuna geçti.

Blair, Ankara temasları çerçevesinde bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konutunda bir araya gelecek.

Blair ve Erdoğan'ın, yarın sabah Esenboğa Havaalanında ortak basın toplantısı düzenlemeleri bekleniyor. Blair'in basın toplantısından sonra Orta doğu turuna devam etmesi öngörülüyor.

İngiltere Başbakanı Blair, AB zirvesinden sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB katılım müzakerelerine devam edecek olmasının önemli olduğunu söylemişti. Başbakan Erdoğan ile pazartesi günü telefon görüşmesi yapan Blair, AB konusunda Türkiye'yi destekleyen tavırlarının süreceğini belirtmişti.

Blair, AB Genel İşler Konseyinin kararına yönelik olarak da, "Türkiye'ye sırt çevirmenin AB için uzun vadede büyük bir stratejik hata olacağı" değerlendirmesinde bulunmuştu.

İngiltere Başbakanı Blair'in AB konusunda Türkiye'ye destek amaçlı olarak yorumlanan ziyareti bölge turu öncesinde Başbakan Erdoğan'ın görüşlerini de alması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title